DirectAdmin License has expired

De foutmelding 'License has expired' kan zich soms voordoen op een VPS met DirectAdmin wanneer je een snapshot maakt/terugplaatst, of na een update op de betreffende VPS. Afhankelijk van de oorzaak zijn er twee oplossingen:

• proberen de oorspronkelijke licentie te activeren
  • de licentie heractiveren met behulp van TransIP

Voer de stappen in dit artikel uit met sudo, of als root-user.

Proberen de oorspronkelijke licentie te activeren

Deze stappen werken helaas maar in een beperkt aantal scenario's. Ervaar je dit probleem na het terugplaatsen van een back-up of snapshot? Spring dan direct door naar 'De licentie heractiveren met behulp van TransIP'

Voor deze optie heb je het oorspronkelijke licentienummer nodig. Je vindt deze terug via command-line met het commando:

grep 'lid' /usr/local/directadmin/scripts/setup.txt

Je krijgt een regel te zien die er uit ziet als volgt:

lid=123456

Noteer het nummer achter 'lid' en voer onderstaande commando's uit, waarbij je ID vervangt door het lid nummer dat je terug kreeg en IP door het primaire IP-adres van je VPS.

cd /usr/local/directadmin/scripts
sudo ./getLicense.sh 3558 ID IP
sudo systemctl restart directadmin

De licentie heractiveren met behulp van TransIP

Heb je een back-up of snapshot teruggeplaatst? Dan hebben de systemen van DirectAdmin zeer waarschijnlijk een nieuwe licentie aan je VPS toegewezen. In dat geval kun je een bericht vanuit je controlepaneel sturen naar onze supportafdeling met de vraag of zij de licentie ID van je DirectAdmin-installatie kunnen doorsturen.

Je heractiveert de code daarna via command-line met het onderstaande commando, waarbij je ID vervangt door het  nummer dat je van onze supporters krijgt en IP door het primaire IP-adres van je VPS.

cd /usr/local/directadmin/scripts
./getLicense.sh 3558 ID IP
systemctl restart directadmin

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.