Mijn VPS staat in 'read-only' modus

• Oorzaak: vrijwel altijd een haperende verbinding tussen de storageserver en jouw VPS.
    • Resultaat: root filesystem readonly. Via de console zou zichtbaar moeten worden dat er (virtuele) I/O-errors zijn
    • Oplossing 1: Je kunt dit in de meeste gevallen oplossen door de VPS te rebooten via de console, er zal dan vervolgens een melding komen dat er filesystems inconsistencies zijn. Door vervolgens het root-wachtwoord in te geven en handmatig fsck uit te voeren kunnen deze errors verholpen worden.
    • Oplossing 2: Forceer dat het bestandssysteem niet op readonly wordt gezet. Deze instelling tref je aan in /etc/fstab.

Default staat deze (afhankelijk van de distributie) ingesteld op errors=remount-ro. Door dit te wijzigen naar errors=continue wordt voorkomen dat het probleem optreedt. Mocht je configuratie overigens ingesteld zijn op defaults dan is het alsnog raadzaam dit te veranderen naar errors=continue. De betreffende regel ziet er vergelijkbaar uit met onderstaande regel:

# / was on /dev/sda1 during installation

UUID=0bd87d9b /               ext3    errors=remount-ro 0       1