Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is Patchman?

  Patchman is een applicatie op onze webhostingservers. Als je Patchman activeert, kunnen we je WordPress-, Joomla- of Drupalwebsite scannen op kwetsbaarheden of malware en brengen we je van eventuele kwetsbaarheden op de hoogte. Deze lost Patchman ook direct voor je op als je de automatische patching activeert. Zo voorkom je dat indringers jouw website misbruiken voor spam of phishing.
   

  Wanneer je Patchman activeert dan zal deze dagelijks de bestanden op je webhostingpakket scannen. Als er een kwetsbaarheid gedetecteerd wordt, krijg je hier een notificatie van en indien je automatisch patchen aangezet hebt zal Patchman het probleem gelijk verhelpen.

  Hoe bestel ik Patchman?

   

  Hoe je Patchman kunt bestellen hangt af van of je al een webhostingpakket voor je domeinnaam bij ons hebt of nog niet. Beide situaties zijn hieronder toegelicht.

  Ik heb nog geen webhostingpakket

  Heb je nog geen webhostingpakket? Dan kan je tijdens het bestellen van je webhostingpakket hier ook gelijk Patchman bij bestellen. Tijdens het bestelproces van je webhostingpakket wordt hier een optie voor getoond die je kan selecteren.

  Uiteraard kan je ook eerst je nieuwe webhostingpakket bestellen en hier achteraf nog Patchman bij bestellen als je dat wilt.

  Delete

  Ik heb al een webhostingpakket

  Heb je al een webhostingpakket? Dan kan je via de Patchman productpagina Patchman bestellen voor je webhostingpakket. Of volg de stappen hieronder om Patchman via je controlepaneel te bestellen.

  Delete


  Stap 1

  Ga binnen je controlepaneel via het linkermenu naar 'Webhosting'. Klik vervolgens onder 'Producten' op je domeinnaam.  Stap 2

  In het overzicht zie je nu of Patchman actief is. Om Patchman te bestellen klik je op het plusje '+' naast 'Niet actief'.

  bestel patchman door op het plusje te klikken  Stap 3

  Vervolgens zie je een besteloverzicht. Na het bevestigen van de bestelling kan het enkele minuten duren voordat deze wordt opgeleverd.

  Nadat Patchman opgeleverd is zal deze je notificaties sturen als we kwetsbaarheden of malware detecteren. Als je wilt dat Patchman automatisch gedecteerde kwetsbaarheden of malware oplost, dan moet je deze optie eerst aanzetten. Kijk hiervoor bij 'Hoe activeer ik automatisch patchen?'.

  Krijg ik notificaties van Patchman?

   

  Wanneer je Patchman besteld hebt, dan zal deze standaard notificaties naar je sturen als we kwetsbaarheden of malware detecteren. Je hoeft dit niet apart aan te zetten.

  Wanneer Patchman een bekende kwetsbaarheid of malware vindt, dan ontvang je hierover een e-mail. Deze e-mail zal afkomstig zijn van support@transip.nl en wordt verzonden naar het e-mail adres dat in je accountgegevens onder 'E-mail adres' vermeld staat. 

  Patchman zal hierna niet zelf automatisch gedecteerde kwetsbaarheden of malware oplossen. Je zult zelf actie moeten ondernemen om de kwetsbaarheden op te lossen. Zie voor meer informatie het gedeelte "Patchman heeft kwetsbaarheden op mijn website gevonden. Wat moet ik doen?"

  Als je wilt dat Patchman wel automatisch gedecteerde kwetsbaarheden of malware oplost, zet deze optie dan aan in je controlepaneel. We leggen bij 'Hoe activeer ik automatisch patchen?' uit hoe je deze optie inschakelt.

  Patchman kan alleen bekende kwetsbaarheden en malware herkennen. Als Patchman een kwetsbaarheid of malware niet herkent, dan krijg je hier uiteraard geen notificatie van.

  Wat is automatisch patchen?

   

  Wanneer je automatisch patchen aangezet hebt, zal Patchman automatisch gedecteerde kwetsbaarheden oplossen. Vervolgens stuurt Patchman je een e-mail over de gepatchte kwetsbaarheden. Deze e-mail zal afkomstig zijn van support@transip.nl en wordt verzonden naar het e-mail adres dat in je accountgegevens onder 'E-mail adres' vermeld staat. 

  Als een door Patchman uitgevoerde patch onverhoopt voor problemen zorgt, contacteer je onze support afdeling. Zij kunnen de patch terugdraaien zodat je weer naar de oorspronkelijke situatie teruggaat. Je kunt dan zelf alsnog de kwetsbaarheid handmatig proberen op te lossen.

  Patchman patcht alleen bekende kwetsbaarheden en malware. Als Patchman de gedetecteerde kwetsbaarheid niet kan patchen dan krijg je een notificatie en kan je deze het beste handmatig zelf oplossen.

  Hoe activeer ik automatisch patchen?

   

  Om Patchman automatisch te laten patchen is het van belang dat je deze dienst eerst voor je webhostingpakket bestelt. Immers kan deze optie alleen geactiveerd worden als je de dienst daadwerkelijk hebt. Patchman is niet standaard inbegrepen bij onze webhostingpakketten. Zorg er dan ook voor dat je eerst met de stappen in bovenstaand gedeelte "Hoe bestel ik Patchman" deze dienst besteld hebt.

  Nadat je Patchman besteld hebt kan je het automatisch patchen voor je webhostingpakket activeren met de volgende stappen:

   

  Stap 1

  Ga binnen je controlepaneel via het linkermenu naar 'Webhosting'. Klik vervolgens onder 'Producten' op je domeinnaam.

  Klik nu bovenaan op 'Beveiliging' -> 'Patchman'.

  bestel patchman door op het plusje te klikken  Stap 2

  Onder Beleid kun je kiezen of Patchman enkel kwetsbaarheden detecteert, of deze automatisch patcht. Om ervoor te zorgen dat Patchman automatisch bekende kwetsbaarheden en malware patcht, selecteer je de optie "Automatisch patchen (aanbevolen)".

   

  bestel patchman door op het plusje te klikken
  Nadat je deze optie hebt aangezet wordt het automatisch patchen door Patchman geactiveerd voor je webhostingpakket.

  Wanneer je het automatisch patchen door Patchman activeert, kan het tot maximaal 10 minuten duren voordat het activeren voltooid is. Je hoeft daarvoor na het aanzetten van het schuifje geen actie meer te ondernemen.

  Welke onderdelen van mijn website worden door Patchman beveiligd?

   

  We scannen en patchen na activering van Patchman alleen kwetsbaarheden binnen je CMS zoals bijvoorbeeld Wordpress. Op dit moment scannen we nog geen plug-ins of thema's. Patchman scant alleen op bekende kwetsbaarheden en malware. Hacks die werken middels bijvoorbeeld brute force kunnen niet door Patchman afgevangen worden.

  Scant Patchman alle websites op jullie servers?

   

  Patchman scant alleen de websites van klanten die hiervoor expliciet toestemming hebben gegeven door Patchman voor hun webhostingpakket te activeren. De websites van andere klanten zullen niet door Patchman gescand worden.

  Maken jullie een back-up van aangepaste bestanden?

   

  Op dit moment maken we nog géén back-up van bestanden die door Patchman zijn aangepast.  Wel heb je uiteraard altijd de beschikking over de reguliere backups van je webhostingpakket. Zie voor meer informatie hierover: "Back-ups op je webhostingpakketten".

  Hoe gaat Patchman om met mijn privacy?

   

  Patchman is een Nederlands product en voldoet aan de eisen van de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG). Gegevens die Patchman van jou ontvangt worden alleen gebruikt om de werking van Patchman te garanderen.

  Wanneer Patchman de bestanden van je website scant dan maakt deze van de bestanden een afgeleide code (in de vorm van een "hash"). Met deze code kan geen persoonlijke data of de inhoud van het bestand achterhaald worden. Het kan alleen gebruikt worden om te checken of het bestand bekende kwetsbaarheden of malware bevat. De bestanden zelf worden niet met Patchman gedeeld.

  Hoe schakel ik automatisch patchen uit?

   

  Als je wilt dat Patchman stopt met het automatisch oplossen van gedecteerde kwetsbaarheden en malware, dan kan je het automatisch patchen uitschakelen. Dit doe je als volgt:

   

  Stap 1

  Ga binnen je controlepaneel via het linkermenu naar 'Webhosting'. Klik vervolgens onder 'Producten' op je domeinnaam.

  Klik nu bovenaan op 'Beveiliging' -> 'Patchman'.

  bestel patchman door op het plusje te klikken  Stap 2

  Onder Beleid kun je kiezen of Patchman enkel kwetsbaarheden detecteert, of deze automatisch patcht. Om ervoor te zorgen dat Patchman enkel kwetsbaarheden detecteert, selecteer je de optie "Alleen detecteren".

   

  bestel patchman door op het plusje te klikken

  Patchman zal nu niet meer automatisch kwetsbaarheden en malware patchen. Wel zal Patchman nog steeds notificaties blijven sturen als er bekende kwetsbaarheden of malware gedetecteerd worden.

  Het uitschakelen van het automatisch patchen door Patchman is niet hetzelfde als het opzeggen van Patchman.

  Wanneer je alleen het automatisch patchen van Patchman uitschakelt dan blijft de dienst wel nog actief in je controlepaneel staan. Patchman zal notificaties blijven sturen als er bekende kwetsbaarheden of malware gedetecteerd worden en er zullen voor Patchman maandelijkse kosten gerekend blijven worden.

  Als je geheel wilt stoppen met Patchman en hier niet meer voor wilt betalen, dan is het van belang dat je Patchman opzegt.

  Hoe zeg ik Patchman op?

   

  Je kunt Patchman via je controlepaneel opzeggen. De exacte stappen om een dienst op te zeggen, vind je hier terug: "Ik wil mijn diensten opzeggen".

  Als je Patchman opzegt, worden alle gegevens die Patchman van je ontvangen heeft verwijderd. Hier blijft niets van staan. Dit heeft uiteraard geen gevolgen voor de bestanden op je webhostingpakket: deze blijven exact zoals ze zijn op het moment dat je Patchman opzegt.

  Patchman heeft kwetsbaarheden op mijn website gevonden. Wat moet ik doen?

   

  We geven in de notificatiemail aan of de kwetsbaarheden zijn gedicht, of dat je zelf nog actie moet ondernemen.

  • Als je gebruikmaakt van automatische patching hoef je alleen de functies van je website te controleren.
  • Als je géén gebruikmaakt van automatische patching is het belangrijk dat je de kwetsbaarheden zelf oplost door je CMS of plug-ins te updaten naar de laatste versie. In de e-mail zie je om welke website het gaat en vind je de bestandslocatie(s) van het onveilige bestand of de onveilige bestanden.

   Je kunt de bestanden die als malware worden gemarkeerd verwijderen middels SFTP of via de File Manager in je controlepaneel.


  Werkt Patchman ook op een VPS?

   

  Op dit moment wordt Patchman alleen aangeboden voor de webhostingproducten van TransIP. Patchman wordt niet aangeboden voor VPS-producten, gezien deze 'selfmanaged' zijn en je daar zelf de vrijheid hebt tot het installeren van vergelijkbare beveiligingsprogramma's.


   


  In dit artikel hebben we uitgelegd wat Patchman is en hoe je deze dienst kunt bestellen, gebruiken en opzeggen..

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op