Online shoppen begint met een .eu-domeinnaam

Datum:


9 november 2009

TransIP.nl biedt consument en MKB-er gratis domeinnaam aan
De Europese Commissie heeft aangekondigd dat het actief beleid gaat voeren om online shoppen voor alle Europeanen mogelijk te maken. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat op dit moment ruim de helft van de transacties niet voltooid kan worden vanwege taalverschillen, gebrek aan consumentenvertrouwen en wet- en regelgeving die per land verschillend is. De Commissie vindt dit onacceptabel en stelt in ieder geval voor dat het bedrijfsleven alvast begint met het bouwen van Europese websites met een .eu-domeinnaam.

Zodra de Europese online markt volledig toegankelijk is voor zowel de consument als het bedrijfsleven, levert dit voor beide partijen enorme voordelen op. De consument zal dan kunnen kiezen uit een veel groter aanbod met de daarbij behorende aanbiedingen en het bedrijfsleven krijgt toegang tot een markt met omzetten die in de miljarden euro’s lopen. Zo steeg het afgelopen jaar alleen al in Nederland het aantal online aankopen met bijna 20% tot een omzet van ruim 4 miljard euro.

Op dit moment blijft de populariteit van de .eu-domeinnaam nog ver achter op domeinnamen zoals .nl en .com. Hoewel sinds de openstelling van de domeinnaam eind 2005 wereldwijd bijna 3 miljoen .eu-domeinnamen zijn geregistreerd, moet dit aantal als het aan de Europese Commissie ligt flink omhoog. Domeinnaam- en hostingprovider TransIP.nl, één van de grootste providers in de Benelux, onderschrijft het belang van een .eu-domeinnaam en wil de registratie graag stimuleren. Iedere consument en MKB-er krijgt daarom bij elke bestelling een gratis registratie voor één jaar cadeau van een .eu-domeinnaam naar keuze. Kijk voor de voorwaarden op https://www.TransIP.nl/eu.

TransIP.nl geeft met deze actie als eerste provider actief gehoor aan de oproep van de Europese Commissie. Naar alle waarschijnlijkheid zullen andere providers snel volgen omdat de markt van de .eu-domeinnaam nog lang niet verzadigd is en een enorm financieel potentieel heeft.

Deel dit artikel