Overzicht creatorstories

Creatorstory

Gratis meertalige werkboeken voor kinderen (3-7 jaar)

Deze creatorstory is over een kleinschalig project met grote ambities. Gratis en toegankelijk voor iedereen! Jullie promotie van deze creator story zou een geweldige ondersteuing zijn voor dit initiatief!

Gratis meertalige werkboeken voor kinderen (3-7 jaar)

FreeWorkbooks.com biedt gratis meertalige werkboeken voor jonge kinderen om spelenderwijs lezen en schrijven, rekenen, ruimtelijk inzicht, verbeeldingsvermogen en logisch denken te oefenen. Elke combinatie van de inmiddels 7 verschillende talen resulteert in een versie. Zo kan bijvoorbeeld zelfs een Deens-Portugees-Duits gezin een passend werkboek vinden.

Mockup

Van huis-tuis-en-keuken oplossing tot een groot project

Onze kinderen groeien op in een gezin waar we thuis Nederlands spreken, ze op de Kindergarten Duits spreken en ze veel met de Engelse taal in aanraking komen. Het idee was aanvankelijk voor onze eigen leergierige kinderen 'raadsels' te maken. Toen ik met een Spaanstalige collega sprak over wat ik voor had, vroeg hij of hij ook niet een Spaans-Duits-Engelse versie van dat werkboek kon hebben. Zo kwam het balletje aan het rollen en al gauw sprak ik met Denen, Franzosen en Portugesen over het project. Al gauw wist ik dat de behoefte groter was dan alleen mijn gezin en mijn collega's en besloot er een groter project van te maken.

Resultaat in zeven talen

Het eindresultaat mag er zijn. Met een vertaling van het boek (en de website!) in 7 talen (Engels, Duits, Frans, Spaanse, Nederlands, Portugees, Deens) zijn er in totaal 259 verschillende één-, twee- en drietalige versies beschikbaar. Elke boek heeft ongeveer 250 pagina, met 17 verschillende soorten opgaven verdeeld over 5 categorieën: lezen & schrijven, logich denken, ruimtelijk inzicht, verbeeldingsvermogen en rekenen. Te downloaden in PDF vorm. Geen registratie, geen tracking. Gratis onder Creative Commons!

De ambitie

Meer Talen, Editie 2, Open Source Mijn toekomstige uitdagingHet uitbreiden van het aantal ondersteunde talen en het converteren in een Open Source project.

Heeft deze creatorstory jou geïnspireerd?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Deel deze creatorstory

Heb je ook een verhaal te vertellen?

Deel jouw verhaal ook met ons en wie weet staat het binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.