Overzicht creatorstories

Creatorstory

uCrowds: simuleren van mensenmassa’s

Per 1 januari 2018 is uCrowds gestart. We bestaan nu uit een klein kernteam met Eric de Wilde als COO, Yiran Zhao als software-developer en Roland Geraerts als CTO. Daarnaast werken er bij ons veel informaticastudenten van de Utrechtse universiteit. We ontwikkelen een engine om verplaatsingspatronen van grote groepen mensen in kaart te brengen. Dit doen we om de wereld een stukje veiliger en leuker te maken.

Een van de klanten van ons nieuw gestarte bedrijf is bijvoorbeeld Schiphol waarvoor we simuleren op welke tijden het (te) druk wordt en waar het dan vastloopt. Aan de hand van onze software kunnen we naar een oplossing zoeken voor deze knelpunten.

Onze simulatie onderscheidt zich van de concurrentie omdat het rekening houdt met sociale groepen. Daarnaast voegt de engine dynamische aanpassingen zoals obstakels toe aan de simulatie. Mijn toekomstige uitdagingDe volgende stap die we met uCrowds willen maken, is een oplossing in de cloud. De simulaties worden daarmee sneller en toegankelijker gemaakt. Op deze manier willen we het makkelijker maken om tools en plug-ins aan ons platform toe te voegen. Daarnaast is het dan voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van onze simulatiesoftware.

Heeft deze creatorstory jou geïnspireerd?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Deel deze creatorstory

Heb je ook een verhaal te vertellen?

Deel jouw verhaal ook met ons en wie weet staat het binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.