Feature Request overzicht

Feature request

Meerdere domeinen koppelen aan één webhostingpakket

Het is momenteel niet mogelijk om meerdere domeinen aan één webhostingpakket te koppelen. Hiervoor moet per domein een 'doorstuurservice' worden aangevraagd. Dit is vrij kostbaar als je een paar aliassen wilt registeren, helemaal als je verder geen behoefte hebt aan extra hostingpaketten.

Bij veel andere hostingproviders kun je deze domeinen koppelen als aliassen. Bij TransIP is dit niet mogelijk. Het zou fijn zijn als dat wel zou kunnen.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
interceil 14 december 2018 (#2383)

Ik zou deze feature ook heel graag terugzien bij Transip.. Ik snap wel dat de prio niet heel hoog ligt aangezien jullie nu €5,- per doorstuurservice in rekening kunnen brengen....

0
smalleye 9 december 2018 (#2358)

+1

Deels om mijn steun, en ook zeker om deze topic actueel te houden, wil ik laten weten dat ik op dit moment ook in afwachting ben op onderstaande feature. Dit zou voor mij namelijk ook praktischer zijn. Met twee domeinnamen lijkt mij 1 pakket wel een uitkomst i.p.v. een pakket per domeinregistratie.

In afwachting....

1
mixrmusic 10 november 2018 (#2209)

Dat jullie hier mee bezig zijn zal best, maar dat riepen jullie vorig jaar ook al. Voor mij een reden om vooralsnog niet over te stappen naar transip.

Gr. John

0
lammens007 6 november 2018 (#2192)

Dit zou heel handig zijn idd. Als dit geïmplementeerd word zie ik zeer veel potentieel in webhosting L of XL. Ik las in een andere topic dat jullie bezig zijn met de back-end aan te passen, ik hoop dat dit die functie met zich meebrengt. Success

1
Nick Brouwer Admin 2 november 2018 (#2179)

@fkraijenoord

Zoals je hieronder kan lezen zijn we hier wel degelijk mee bezig. We begrijpen goed dat dit een zeer gewenste Feature Request is, echter is het niet zo eenvoudig als je wellicht denkt.

Zodra hier meer over bekend is, ontvangt iedereen die deze Feature Request een like heeft gegeven hier meer informatie over. Mocht deze Feature Request geïmplementeerd worden, dan wordt iedereen hier ook per nieuwsbrief van op de hoogte gesteld.

0
fkraijenoord 2 november 2018 (#2175)

Meer dan 200 requests, is het dan nog steeds niet interessant genoeg of is het zo lastig om te ontwikkelen?

0
compusense 23 oktober 2018 (#2114)

Kom tot mijn verbijstering vandaag tot de conclusie dat dit niet kan, na net een klant van ons zijn website naar Transip te hebben laten verhuizen. Die zit nu met twee niet functionele domeinnamen tot ik een workaround in elkaar heb getimmerd door het dan maar door een van onze VPS-en heen te routeren...

Flinke tegenvaller, ik snap dat de infra hier problemen in kan opleveren, maar dit is toch wel een heel erg basic feature.

1
foobart 3 oktober 2018 (#2023)

Oei, hier schrik ik van. Ik help een bedrijf dat op mijn advies een website en een reeks domeinen op het gebied van rolstoelbussen bij jullie heeft geregistreerd, ervan uitgaande dat dat die domeinen allemaal naar die ene website zouden kunnen wijzen. Ik hoop dat hier heel snel een oplossing voor komt!

0
pjpa 2 oktober 2018 (#2020)

Ik heb het zelfde verzoek. Ik wil graag op meerdere domeinen linken naar mijn webpagina. Ik moet ni kiezen welke hosting manager ik ga kiezen dus waarschijnlijk niet Transip

0
Nick Brouwer Admin 10 augustus 2018 (#1729)

@iwlan

Helaas ligt het niet zo eenvoudig. Onze infrastructuur is op zo'n manier gebouwd, dat deze vorm van redirecten niet direct werkt. Om die reden heeft het heel wat voeten in de aarde om deze Feature te implementeren. We begrijpen echter goed dat hier veel vraag naar is, ik kan je dan ook garanderen dat we hier serieus naar aan het kijken zijn.

Verder is er geen testaccount beschikbaar, maar mocht je ergens vragen over hebben, staan onze helden van support voor je klaar. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina.

0
iwlan 10 augustus 2018 (#1725)

@Nick Brouwer,

Je krijgt als het goed is toch een dns-beheer systeem bij al je domains, waarom zou je dan niet gewoon een cname of dname reccord kunnen aanmaken voor cname: alias.nl -> website.nl daar hoeft toch geen íngewikkelde doorstuurservice aan vooraf te gaan?

Met dit in het achterhoofd vraag ik me toch af of er geen demo-account is van jullie paketten zodat ik kan zien of ik mijn domains eigenlijk wel moet migreren. Ik zou er niet graag 'te laat' achter komen dat er meer features blijken te ontbreken die ik als vanzelfsprekend zou hebben verwacht.

0
moreware 6 augustus 2018 (#1706)

@dick, Hier precies het zelfde. Uit armoe maar een 2e provider er bij genomen die dit wel biedt.

0
dick 5 augustus 2018 (#1696)

Bij aan het rondkijken naar een voor mij geschikte hostingservice. Nu wel verbaasd dat er bij u geen meerdere domeinen kunnen worden gekoppeld. Ik sluit me dus aan bij de overige reacties dat dit me toch wel een vereiste zou zijn om die hosting bij u onder te brengen (en om die reden, en met tegenzin, overweeg mijn domeinen bij u "weg-te-verhuizen" naar een bedrijf die die service wel kan bieden).

1
Nick Brouwer Admin 27 juli 2018 (#1670)

@marketijn en anderen

We begrijpen goed dat dit een gewenste feature is en hebben dit dan ook in ons vizier. Dit wordt dus mogelijk in de toekomst aangeboden, maar een directe toezegging kan ik op dit moment nog niet doen.

Iedereen die deze Feature Request een like heeft gegeven, zal een update ontvangen zodra hier meer over bekend is!

0
marketijn 27 juli 2018 (#1669)

Same here, dacht op L meerdere domeinen te kunnen draaien, niet dus én blijk je 150000 stappen te moeten doorlopen om te downgraden... Ik ben ook al jaren trouwe klant bij Transip maar dit had ik niet verwacht en valt mij vies tegen, wat een klusje van een half uurtje moest zijn wordt nu de hele ochtend klooien

0
mariohubert 20 juli 2018 (#1641)

Hier helaas ook moeten ontdekken dat het niet mogelijk is... ik heb 8 domeinnamen aangekocht en nu blijkt dus dat ik met 7 andere niets kan doen hier via transIP? Ik ging er ook wel vanuit dat zo'n simpele feature nu wel zou inbegrepen zijn... totaal onbegrijpbaar voor me dat dit niet zo is... Dus graag dit snel aanpassen, anders zie ik me genoodzaakt om alles te verhuizen!

0
annagos 18 juli 2018 (#1629)

Ik ben super verbaasd dat het geen standard optie is. Ik ben grote fan van TransIP maar deze feature is echt een "must".

0
hendrikmr 24 juni 2018 (#1489)

Ik wil ook meerdere van mijn domeinnamen naar een domeinnaam verwijzen (dus één webhostingpakket) zonder extra kosten.

Als TransIP deze mogelijkheid niet creëert moet ik naar een andere hostingprovider wat ik wel heel erg jammer zou vinden (en TransIP neem ik aan ook ...).

Gaarne zou ik het op korte termijn gerealiseerd willen zien.

0
Nick Brouwer Admin 20 juni 2018 (#1457)

@remco75

Dit is zeker een populaire Feature Request! Het staat voor onderzoek op de roadmap, maar een exacte planning kan ik je momenteel helaas niet geven. Zodra hier meer bekend over is, wordt iedereen die het Feature Request heeft geliked hiervan op de hoogte gesteld :-)

0
remco75 20 juni 2018 (#1455)

@Nick Brouwer, Dit is nu toch wel by far de meest gevraagde feature. Staat het al op de roadmap? is er al een planning bekend? Ik hoor het graag!

groet, remco

0
prism 18 juni 2018 (#1436)

Prima idee!

2
polsie 18 juni 2018 (#1433)

Idem dito hier, maak de doodstuurservice gratis. Het is erg irritant om daarvoor te betalen en ook de reden waarom ik al meerdere domeinnamen heb opgezegd.

1
verstegen 13 juni 2018 (#1413)

Hier ook de zelfde wens/reactie, had verwacht dat dit zou kunnen, lijkt me ook niet erg lastig te implementeren.

1
foursteps 3 juni 2018 (#1364)

Inderdaad, dit is een must. Heel vreemd dat de modernste hoster van NL geen domain aliases accepteert.

2
johankezer 30 mei 2018 (#1346)

Beetje jammer dit. Je verwacht inderdaad dat dit gewoon kan anno 2018. Graag alsnog doorvoeren anders heb ik net een product gekocht (domeinnaam) waar ik uiteindelijk niks mee kan. Zonder extra kosten that is.

1
remco75 8 mei 2018 (#1229)

@arjenmul, Eens, Je verwacht dat dit gewoon kan. Ik had wellicht beter onderzoek moeten doen, maar ik verwachtte dat dat met een bedrijf van deze omvang niet nodig is, en dat dit zou kunnen... Hopelijk komt er heel snel een oplossing :-(

1
remco75 8 mei 2018 (#1228)

Dit is zeker hard nodig! Doorstuur-service is niet toereikend: deze herschrijft het domein. Het is niet van deze tijd dat je geen alias kan invoeren!

Ik heb net een site online: blijkt dat dit niet kan. Reden om in het vervolg weer weg te blijven van transIP...

(tenzij dit snel gefixed wordt natuurlijk! :-)

0
tombalfoort 4 mei 2018 (#1210)

Ik zou dit ook heel graag willen. Ik zal dan gelijk alles overzetten naar Transip.

2
arjenmul 21 april 2018 (#1146)

In eerste instantie leek het uit de teksten op jullie website wel te kunnen. Ook de antwoorden vanuit de support leken erop te wijzen dat, dit een mogelijkheid was. Helaas bleek nadat ik mijn domeinen had geregistreerd toch dat, die service niet kostenloos wordt geleverd. Bijna alle andere providers doen dit wel.

Ik vind dat niet alleen onhandig en nodeloos kostenverhogend maar eigenlijk ook bijna misleidend.

0
xantios 19 april 2018 (#1140)

Ik zou dit inderdaad ook graag zien. Sterker nog, dit zou voor mij reden zijn om over te stappen

8
Nick Brouwer Admin 27 maart 2018 (#1026)

@maartenwiedenhof

Op dit moment wordt er onderzocht hoeveel vraag er naar deze Feature Request is. Hoe meer likes deze Feature Request ontvangt, hoe groter de kans dat dit op de roadmap van onze developers komt te staan.

Ik heb echter nog geen exacte datum die ik je kan geven. Op dit moment is het nog even geduld uitoefenen voordat we kunnen aangeven of en hoe dit zal worden toegevoegd.

0
maartenwiedenhof 26 maart 2018 (#1024)

Ik heb het zelfde verzoek. Ik wil graag op meerdere domeinen een single html webpagina serveren. De verwachte traffic is laag (slechts enkele vrienden of familieleden), ik heb geen database nodig, en er hoeven geen andere server-side dingen te gebeuren.

Toch ben ik dan per maand 3 euro per website kwijt, en dat is voor het minimale webhostingpakket. Dat minimale pakket bied eigenlijk al veel meer dan waar ik gebruik van zou maken.

Op welke termijn zou ik deze feature kunnen verwachten? Anders moet ik mijn hosting helaas elders onderbrengen en ik had juist zo gehoopt dat ik alles bij TransIP kon onderbrengen.

Groet en bedankt,

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op