Feature Request overzicht

Feature request

[Geïmplementeerd] Console Access via de API

Nu is het niet mogelijk om de console via de API op te roepen. Wij zouden graag zien dat we die via een SSO-link kunnen opvragen, die eenmalig op te roepen is voor een specifieke VPS.

Mooiste is om deze locatie als een CNAME op te kunnen roepen ter whitelabel voor (eind)klanten. Bijvoorbeeld console.custom-provider.com/vps-1612/uuid-4ddadw-dwadwdaw-dwdwadwadaw-dwdwadwadawdw.

Waarbij de laatste element van de query een UUID string is. Eenmalig geldig voor aanroepen vanwege security issues. De pop-up hebben jullie al reeds in eigen paneel ingebouwd.

26-02-2020 : In onze nieuwe REST-API is het nu mogelijk om de locatie, het token en wachtwoord op te halen om direct met de VNC-console van je VPS te verbinden, zie https://api.transip.nl/rest/docs.html#vps-vps-vnc-data en https://github.com/transip/restapi-php-library/blob/master/src/Repository/Vps/VncDataRepository.php

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 28 juni 2019 (#3256)

@fkraijenoord,

Voor nu blijft het inderdaad nog liggen. Wij zijn er wel mee aan de slag gegaan, maar deze functionaliteit bleek een hoge load op de onderliggende hypervisor te veroorzaken. Uiteraard willen wij niet dat deze functie de performance van je VPS negatief beïnvloed, dus wij willen daar eerst een oplossing voor vinden.

Het is helaas nog niet duidelijk hoe lang dat precies zal duren, maar dit verzoek is zeker niet van onze radar verdwenen.

0
fkraijenoord 27 juni 2019 (#3250)

@Matthijs van Beek, Is hier al meer over te zeggen of blijft dit nog op de plank liggen qua functionaliteit? Dit is wel een gemis op uitbreidingen voor ons namelijk! :-)

0
Matthijs van Beek Admin 7 december 2018 (#2353)

Wij gaan kijken of wij deze functionaliteit in onze API kunnen opnemen aankomend jaar! Zodra wij een specifiekere tijdsindicatie kunnen geven updaten wij deze feature request.

0
fkraijenoord 7 november 2018 (#2194)

Via de API call op VPS kwam ik erachter dat de VNC console "deprecated" is, via contact met Transip kwam ik erachter dat dit door technische beperkingen eruit gehaald was. Er is echter wel een plan om dit terug te brengen, we zijn blijkbaar niet de enige met de wens in de Transip API.

Dit is best wel een gemis in de API, het zou tof zijn om via een eigen applicatie de console aan te bieden via de API.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op