Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

Langere (of variabele) bewaartermijn backups

Backups bijvoorbeeld beschikbaar stellen op -4 uur, -8 uur, -1 dag, -2 dagen

Toelichting: Nu zijn maximaal 9 backups (met steeds 4 uur ertussen) beschikbaar.

Als een crash in het weekend optreedt (of als bestanden via ransomware worden versleuteld), moet onmiddellijk worden ingegrepen, omdat anders de kleine reeks met beschikbare reserve-kopieën ook onbruikbaar wordt.

Door de (roulerende) termijnen (variabel met steeds meer tijd ertussen) beschikbaar te stellen, - of gewoon nog veel meer backups beschikbaar te hebben - kan dit probleem grotendeels worden voorkomen.

Ruud Schneiders

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
flowsparks 8 juni 2020 (#4474)

Om het idee van Ruud aan te scherpen: je hebt nu 36 uur RPO maximaal. Als er op vrijdagavond een probleem optreedt, en als kleiner bedrijf heb je geen weekend-bewakingsdiensten, kom je er misschien op maandag pas achter. Je bent dan voorbij de 36 uur en moet maar liefst een week terug met je data. Een backup van bv 96 uur zou in zulke gevallen heel waardevol zijn.

0
Matthijs van Beek Admin 28 mei 2018 (#1341)

Beste Ruud, wij begrijpen dat je graag back-ups wil voor je VPS die langer beschikbaar zijn. Je zou hiervoor allicht gebruik kunnen maken van onze wekelijkse back-ups, zie https://www.transip.nl/vps/back-ups/.

Hiermee worden er wekelijks back-ups van je VPS gemaakt tot 5 weken in het verleden. Een ander voordeel van deze langere retentie is dat als je een configuratiewijziging uitvoert en de VPS pas een aantal weken later herstart, je in het geval een probleem nog een oudere back-up hebt.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op