DNS records / zone file download

Graag zou ik de mogelijkheid zien om alle DNS records in CSV en/of XML formaat te downloaden. Een platte zone file is ook prima. Nu is de enige mogelijkheid om alle records met de hand over te typen. Voor uitgebreide domeinen met veel records is dit nu erg veel werk en daarnaast foutgevoelig.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
ijskoud 20 november 2019 (#3807)

@wbdehaas, Gewelding, dankjewel

0
wbdehaas 2 augustus 2019 (#3371)

Voor de geïnteresseerden, hier is een PHP script te vinden dat via de API de DNS records exporteert en als zone file output.

Met de twee gebruikte PHP libs (een voor zone files, de andere voor de transip api) zou het ook niet moeilijk moeten zijn om weer een import te doen (zie Transip_DnsService::setDnsEntries).

0
medis 12 juli 2019 (#3303)

Long overdue this possibility. During migrations making a lot of changes on DNS records and would be real fine to have a backup optoin before making major changes!!

0
gerardjp 29 januari 2019 (#2597)

Zelfs/Graag ook recursief door al mijn domeinen. Recent ivm OS upgrades dozijnen websites verhuist, en dan is in een tekst editor even controleren of oude ip's bijvoorbeeld nergens meer voorkomen een stuk sneller dan 100+ domeinen met de hand door klikken

0
keesinternet 16 november 2018 (#2229)

Dit zou voor ons ook een zeer gewenste functie zijn.

0
abzsolera 26 september 2018 (#1995)

Mee eens!

0
bifactory 9 augustus 2018 (#1721)

De WHOIS informatie kan je al wel exporteren via de webinterface, het is inderdaad jammer dat dit voor DNS nog niet kan. De API hiervoor moeten gebruiken is niet echt een oplossing, aangezien niet iedereen een ontwikkelaar is.

0
twinmedia 19 juli 2018 (#1636)

@mvdrie, Ik denk dat we op die manier een heleboel feature-requests kunnen sluiten, er is natuurlijk een boel nodig met de API, maar voor de 'eenvoudigere' gebruiker zou het natuurlijk fijn zijn.

0
mvdrie 1 mei 2018 (#1183)

Dit is reeds mogelijk via de TransIP API. Je kunt via deze API alle domeinen en DNS records uitlezen die je geregistreerd hebt. Met die gegevens kun je vervolgens zelf een CSV-bestand of Zone file maken.

0
smitflinkmedia 29 april 2018 (#1176)

Daarnaast maakt dit het ook mogelijk om (offline) te zoeken welke domeinen er aan een bepaalde server gekoppeld zijn. Die functie mis ik nu ook. Download (in welke vorm dan ook) van deze gegevens geeft extra flexibiliteit. Ik hoop dus dat dit of iets soortgelijks beschikbaar komt.