Feature Request overzicht

Feature request

MQTT cloud server

Steeds meer mensen gaan slimme apparaten gebruiken. Nu de energieprijzen alsmaar stijgen, kun je zelfs flinke besparing behalen door slimme apparatuur te gebruiken. In plaats van dat alle apparatuur los van elkaar een default programma draait, kun je dan koppelingen maken. Bijvoorbeeld door een warmtepomp te laten verwarmen als het buiten warm is en de zonnepanelen eigen stroom opwekken in plaats van random, bijvoorbeeld in de nacht als het koud is en er geen eigen stroom wordt opgewekt. Hiervoor moet informatie van de warmtepomp, de zonnepanelen en een weerstation gecombineerd worden. Dit soort apparatuur stuurt berichten via MQTT en deze moeten ergens worden opgeslagen. Tot nu is het gangbaar om dit lokaal te doen maar het is veel slimmer op dit in de cloud te doen. Daardoor kunnen er van verschillende locaties MQTT berichten worden gestuurd en de server is altijd online.

Ik denk dat hier een mooie kans ligt voor transip om een kant-en-klare oplossing aan te bieden door Mosquitto broker kant en klaar te installeren op een Ubuntu (x64) virtual server, automatisch te laten updaten en te backuppen. De app en de database nemen nauwelijks ruimte in en de bandbreedte is slechts enkele kilobytes.

Ik denk dat jullie hier €50 per jaar voor kunnen vragen. Wereldwijd is Home Assistant het meest gebruikte smarthome platform, het is door een Nederlander opgezet en via hem kunnen jullie waarschijnlijk wel promotie doen. Als Paulus Schoutsen er aandacht aan besteed in zijn maandelijkse update, dan weet je zeker dat heel veel gebruikers dit zullen gaan gebruiken. Mogelijk kunnen jullie hen wederverkoper of affiliate maken zodat ze er nog wat aan verdienen. Als je dan ook nog het eerste jaar extra goedkoop maakt, dan zal het makkelijk verkopen.

Zie: https://randomnerdtutorials.com/cloud-mqtt-mosquitto-broker-access-anywhere-digital-ocean/https://tweakers.net/reviews/8704/paulus-schoutsen-home-assistant-concurreert-met-alles-wat-via-de-cloud-gaat.html

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op