Verschillende subusers/groepen

Het zou handig zijn als we meerdere gebruikers en/of groepen kunnen aanmaken die bijvoorbeeld nieuwe domeinen mogen aanschaffen, maar niet DNS instellingen wijzigen.

Voorbeeld gebruiks groepen aanmaken met individuele rechten voor bepaalde domeinen:

• Groep A: Lees rechten op domein F.com, G.net en H.nl
  • Groep B: DNS beheer op domein G.net
  • Groep C: Aanschaf nieuwe domeinen
  • Groep D: Gebruikersbeheer/Administrator
  • Gebruiker X toewijzen aan groep A en C.
  • Gebruiker Y toewijzen aan groep A en B.
  • Gebruiker Z toewijzen aan groep D

Gebruiker X kan dus instellingen zien van F.com, G.net en H.nl, en eventueel nieuwe domeinen aanschaffen
Gebruiker Y kan instellingen zien van F.com en H.nl, en wijzigingen maken aan G.net
Gebruiker Z kan instellingen zien en wijzigen van alle domeinen en gebruikers toevoegen/verwijderen (behalve het Owner account)

Voordelen:

• Individuele gebruikers kunnen nu 2FA gebruiken voor extra beveiliging
  • Centraal beheer van gebruikers en rechten
  • Traceerbare wijzigingen per gebruiker/actie