Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

VPS monitoring

Transip toont al reeds verbruikdata en belasting in de backpanel. en heeft ook poort uptime detectie met alert. Zou dit uitgebreid kunnen worden met aanvullende server-monitoring, inclusief instelbare alert-messaging etc. Zodat je ook -mensvriendelijk- je nog beschikbare resources kan terug zien . Bijvoorbeeld instelbaar een altert als je disk-space over de 80% gaat

Ben bekend met bestaan van zabbix nagios monit, new relic etc, vaak zijn dit of prijzige abo's, of erg technische setups op commandline niveau. Transip heeft al vaker bewezen het complexe simpel te kunnen maken, dus mocht zoiets veilig te intereren kunnen worden, snel voor iedere nieuwe vps opgezet kunnen worden, ben ik er een voorstander van. Na een initiele opzet op server niveau, zou je data middels restapi kunnen veilig communiceren naar transip backoffice?

Geweldige mensen achter Transip, achten jullie zo'n aanvullende dienst haalbaar?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 12 augustus 2022 (#8561)

Dit is iets waar we al best lang meer mee willen inderdaad. Tot nog toe is het echter nog niet technisch haalbaar; het is zeer belangrijk voor ons dat we de privacy en veiligheid van onze klanten waarborgen. Om meer uit de monitoring te kunnen halen zoals bijvoorbeeld disk- en RAM-alerts/graphs hebben we een mate van toegang tot de VPS'en van onze klanten nodig die we nu niet hebben, o.a. vanwege die privacy- en veiligheidsredenen.

We houden zeker ook in de gaten of een nieuwe versie van de software die wij gebruiken voor het onderliggende VPS-platform toelaat om op een veilige en privacyproof manier meer data van het resource gebruik op te halen. Wanneer dat mogelijk is, gaan we daar zeker iets mee doen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op