Feature Request overzicht

Feature request

Snapshot maken maken mag geen belangrijke acties blokkeren

Het maken van een snapshot kan momenteel niet geannuleerd worden. Dat is vervelend en ooit problematisch: want tijdens het maken van een snapshot staat je VPS in een soort Lock modus. Kortom: wil je belangrijke taken uitvoeren op dat moment, dan ben je de pineut. De enige manier is wachten tot de Snapshot klaar is.

Ik snap de afweging om het VPS Lock aan te zetten. Maar ik zie niet in waarom annuleren niet mogelijk is. Dat laatste zou het probleem oplossen; en dus de beste oplossing voor mijn probleem zijn.

Een voorbeeld van een situatie uit de praktijk:

Je zet een Linux machine uit middels shutdown; en start via TransIP web portal een snapshot. Omdat de server nog niet helemaal uit staat (of omdat TransIP onterecht nog denkt dat de server aanstaat) wordt deze niet door het Snapshot systeem direct weer aangezet. Dit resulteert in een situatie waarbij de server uitstaat; en niet meer aangezet kan worden zolang er nog een Snapshot gemaakt wordt.

Merk op hierbij; een groter SSD volume maakt het probleem erger, omdat het maken van een snapshot dan significant langer duurt.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op