Feature Request overzicht

Feature request

Goedkopere paketten door over-allocatie van resources (VPS)

Als particulier heb ik mijn persoonlijke websites op TransIP staan, welke soms mijn eigen software draaien. Om die reden is een normaal webhosting pakket niet voldoende voor mij.

Deze websites trekken niet zo veel bezoekers en het gevolg is dat mijn VPS een groot deel van de tijd niets staat te doen (en dus geld staat te verspillen).

Een Duitse collega van TransIP bied een aantrekkelijk pakket aan: een VPS waarbij de cores over-allocated zijn, dat wil zeggen, er draaien meer virtuele cores op één server dan dat er fysieke cores aanwezig zijn, maar omdat ze lang niet allemaal actief zijn, heb je hier in de praktijk weinig last van. De hypervisor plant de actieve virtuele machines op de inactieve cores in, met als gevolg dat de VPS meestal net zo goed werkt als ander, voor een fractie van de prijs.

Persoonlijk vind ik de VPS van TransIP vrij duur voor mijn use-case. Ik ben al een tijdje aan het overwegen om over te stappen naar die Duitse concurrent, maar zie er nog van af omdat dat redelijk wat tijd kost. Het zou voor mij (en ik geloof voor een hoop andere particulieren) erg aantrekkelijk zijn om goedkopere, kleine VPSs te huren op servers die cores delen tussen verschillende VPSs die weinig activiteit zien.

Zo kunnen we alle voordelen van TransIP's netwerk, producten en controlepaneel combineren met een lage prijs, door een beetje in te leveren op performance.

Een voorwaarde voor het gebruik van dit pakket kan zijn dat de VPS niet meer dan x% van de processor-tijd gebruikt (gemiddeld over een dag/week/maand), bijvoorbeeld.

Hopelijk ziet TransIP het nut van zo'n 'budget-VPS' in. Wellicht kan een klantenonderzoek jullie overtuigen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op