0
sgiebels 9 april 2019 (#2931)

@shasta,

TransIP VPS met Plesk out-of-the-box is er al: https://www.transip.nl/vps/plesk/ Samen met de handleidingen op https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/734-plesk-tutorial-series-inleiding-inloggen/

Dit is echter niet hetzelfde als de oorspronkelijke vraag: of TransIP jouw eigen installatie van Plesk (als los softwarepakket op je eigen VPS met een willekeurig besturingssysteem) moet ondersteunen.

De mensen die Plesk op een andere distributie dan Centos willen draaien, kunnen een online handleiding hoe je Plesk zelf installeert op je VPS volgen; niks staat je in de weg. Dit zou een beter leermoment zijn dan deze installatie door TransIP te laten doen, zeker ook als je zelf de problemen op moet lossen :)

0
shasta 9 april 2019 (#2930)

@sgiebels,

Op het moment dat je niet de vaardigheden hebt om (eventueel geautomatiseerd) je Plesk te installeren en beheren/beveiligen, ben je misschien beter geholpen met de 'Domein & Webhosting' opties

Ik ben dit gedeeltelijk met je eens, echter, waar kan je dan een leermoment vinden. Misschien is het dan juist wel handig dat transIP een Plesk- omgeving "out of the box" aanbied.

0
sgiebels 15 januari 2019 (#2510)

Ik ben er op tegen dat TransIP dit voor je gaat doen:

Heb je er wel eens over nagedacht over wat er moet gebeuren als in Plesk, cPanel of DirectAdmin een exploit ontdekt wordt? De software op je VPS is namelijk je eigen verantwoordelijkheid. Op het moment dat je niet de vaardigheden hebt om (eventueel geautomatiseerd) je Plesk te installeren en beheren/beveiligen, ben je misschien beter geholpen met de 'Domein & Webhosting' opties.