Feature Request overzicht

Feature request

Extra software

Een idee om Plesk, cPanel en/of DirectAdmin als een losse software pakket aan te bieden die je dan gebruiken om te installeren op jouw VPS Zo hoef je niet te kiezen voor een preinstalled image met software pakket op.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
popasem 14 juli 2021 (#6190)

Wat Plesk betreft, het is niet beschikbaar in macOS. Ik overweeg enkele alternatieven te gebruiken. Welke zou je me aanraden te kiezen? Gelooft u dat Univention Corporate Server veilig en efficiënt is? Hier suggereren ze ook Ploi.io (Freemium), AlternC (Free, Open Source), JavaMin (Java Management Interface) (Free, Open Source) en Webuzo (Freemium). Ik ben erg bezorgd dat ik een nepproduct kan krijgen of een product dat met adware is gebundeld (adware is de naam van het spel). Bedankt voor je feedback!

0
sgiebels 12 juli 2021 (#6175)

@ikservsnel, Je opmerkingen bevatten te weinig interpunctie, missen woorden, en vormen geen begrijpelijke zinnen.

Indien je verwacht dat ik inhoudelijk reageer op deze discussie (van 2 jaar geleden), mag ik je dan vriendelijk vragen om je duidelijker uit te drukken?

0
ikservsnel 12 juli 2021 (#6172)

@sgiebels, Gaat mij alleen maar om de mogelijkheid de licentie dus via transip af te nemen zoals die nu in kant en klare images zit van hen.

Maar dan juist dus zelf de installatie te doen, en meer flexibel te zijn ook wat o.a. met OS versies en co betreft waar licenties vaak aan gekoppeld zijn!

Wanneer men een OS zoals CENTOS8 migratie doet naar andere smaak, dat er een oplossing script dat ook de licentie zonder nieuwe install of een andere, of gewijzigd kan worden met een script naar ander OS versie. ( voor streaam en Alma en co kan men gewoon een migrate doen, licentie CP echter is dan toch een probleem?)

Men heeft bij Transip reeds een script licentie vernieuwen wijzigen bij ander ip adres wat DA betreft, zoiets dan ook voor de CENTOS 8 smaken of andere OS updates?

0
ikservsnel 12 juli 2021 (#6163)

Zou ook een goede oplossing kunnen zijn. Maar let op dan komt nog het probleem van wel niet ondersteunde OS versie's door Transip.

BIJ directadmin wat dat betreft loopt Transip momenteel zwaar achter wat CENTOS en smaken betreft.

Neem je zelf een licentie van CP kan ook, echter dan heb je weer een probleem indien je support nodig hebt van Transip in combi met iets van dat CP.!

0
sgiebels 9 april 2019 (#2931)

@shasta,

TransIP VPS met Plesk out-of-the-box is er al: https://www.transip.nl/vps/plesk/ Samen met de handleidingen op https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/734-plesk-tutorial-series-inleiding-inloggen/

Dit is echter niet hetzelfde als de oorspronkelijke vraag: of TransIP jouw eigen installatie van Plesk (als los softwarepakket op je eigen VPS met een willekeurig besturingssysteem) moet ondersteunen.

De mensen die Plesk op een andere distributie dan Centos willen draaien, kunnen een online handleiding hoe je Plesk zelf installeert op je VPS volgen; niks staat je in de weg. Dit zou een beter leermoment zijn dan deze installatie door TransIP te laten doen, zeker ook als je zelf de problemen op moet lossen :)

0
shasta 9 april 2019 (#2930)

@sgiebels,

Op het moment dat je niet de vaardigheden hebt om (eventueel geautomatiseerd) je Plesk te installeren en beheren/beveiligen, ben je misschien beter geholpen met de 'Domein & Webhosting' opties

Ik ben dit gedeeltelijk met je eens, echter, waar kan je dan een leermoment vinden. Misschien is het dan juist wel handig dat transIP een Plesk- omgeving "out of the box" aanbied.

0
sgiebels 15 januari 2019 (#2510)

Ik ben er op tegen dat TransIP dit voor je gaat doen:

Heb je er wel eens over nagedacht over wat er moet gebeuren als in Plesk, cPanel of DirectAdmin een exploit ontdekt wordt? De software op je VPS is namelijk je eigen verantwoordelijkheid. Op het moment dat je niet de vaardigheden hebt om (eventueel geautomatiseerd) je Plesk te installeren en beheren/beveiligen, ben je misschien beter geholpen met de 'Domein & Webhosting' opties.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op