Ik wil dat er altijd www. voor mijn domeinnaam komt te staan

Op je webhostingpakket kun je naar wens een website plaatsen. Afhankelijk van wat je bezoekers in de adresbalk van hun browser invoeren, zullen zij de website kunnen bereiken via zowel www.jouwdomein.extensie als jouwdomein.extensie.

In dit artikel leggen we je uit hoe je, ongeacht de invoer van de URL, altijd www. voor je domeinnaam in de adresbalk laat zien. Dit doe je door een .htaccess bestand naar je webhostingpakket te uploaden.

Maak een .htaccess bestand aan

In het artikel 'Ik wil weten wat het .htaccess bestand is' lees je meer informatie over het .htaccess bestand en hoe je deze toevoegt. Lees dit artikel goed door alvorens je begint.

Maak vervolgens een nieuw .htaccess bestand aan door een tekstbestand op je computer aan te maken. Dit kun je doen in bijvoorbeeld Kladblok of met Notepad++.

In het tekstbestand voeg je de volgende regels toe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

Deze regels zorgen er voor dat het verkeer naar je domein altijd naar www.jouwdomein.extensie wordt gestuurd.

Sla dit bestand nu op als .htaccess. In sommige tekstverwerkers wordt het bestand automatisch naar .htaccess.txt hernoemd. Als dit het geval is, hernoem het bestand dan na het opslaan naar .htaccess.

Upload het .htaccess bestand naar je website

Nu is het tijd om het .htaccess bestand in werking te laten treden. Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu op 'Jouw website beheren' en daarna op 'SFTP Bestandsbeheer'.

Klik hierna op de 'www' map en klik vervolgens op 'Uploaden'. Zoek nu het .htaccess bestand op die je eerder hebt aangemaakt en upload deze.

Het .htaccess bestand zal direct actief worden. Wanneer men nu jouwdomein.extensie zonder www. ervoor in de adresbalk invoert, zal hier automatisch www.jouwdomein.extensie van worden gemaakt.

Het maakt met het gebruik van deze .htaccess regels niet uit of je een SSL certificaat op je website hebt geïnstalleerd. De regels werken voor zowel http als https.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je, ongeacht de invoer van de URL, altijd www. voor je domeinnaam in de adresbalk laat zien.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.