Ik wil de TransIP API gebruiken

We bieden een API aan waarmee je je diensten geautomatiseerd kunt beheren. Hoewel onze API het gebruik van onze diensten sterk vereenvoudigd, is hier enige technische kennis voor vereist. Verder bieden wij geen directe ondersteuning op het gebruik van de API.

We zullen nu vertellen hoe je de API downloadt en activeert.

Schakel de API in

Bezoek de API-pagina en klik op de knop 'Download de API'.

Log nu in op je controlepaneel en ga naar 'Mijn account', gevolgd door 'API'.

Op deze pagina vind je meer informatie over de API en heb je de mogelijkheid om Key pairs en IP-adressen te whitelisten. Schakel nu de API aan door op het schuifje naast 'Status' te klikken.

schakel de api in

Genereer nu jouw Key Pairs, bestaande uit een public key, een private key en een label. Vul een label in en klik daarna op 'Key pair toevoegen'.

genereer key pairs

Let op: na het toevoegen van de Key Pair, wordt de private key slechts één keer getoond. Sla deze daarom goed op.

Ga nu naar de map waar je de API-bestanden in hebt gedownload. Pak het bestand uit als je dit nog niet hebt gedaan en open vervolgens de map 'Transip'.

Open nu het 'ApiSettings.php'-bestand met een tekstverwerker zoals Notepad++. Zoek hier nu de volgende regel op:

public static $login = '';

Voer tussen de aanhalingstekens de gebruikersnaam van jouw account bij TransIP in.

Zoek vervolgens de volgende regel op:

public static $privateKey = '';

Tussen de aanhalingstekens voer je nu je private key in.

Let op: Het is van belang dat je hier -----BEGIN PRIVATE KEY----- en -----END PRIVATE KEY------ ook aan toevoegt.

Sla nu het 'ApiSettings.php'-bestand op.

Als je 'Whitelisted IP' hebt aangevinkt bij het aanmaken van de Key Pairs, dan is het belangrijk dat je het IP-adres van de server waarop je de API gaat gebruiken aan de IP-adres whitelist toevoegt. Dit IP-adres voer je in onder het kopje 'IP-adres whitelist'. Klik vervolgens op 'IP-adres toevoegen'.

ip-adres whitelist

Je kan nu de API op je eigen server configureren. Zie hiervoor ook onze API documentatie. Hou er wel rekening mee dat wij geen inhoudelijke ondersteuning bieden op je implementatie van de API.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je aan de slag gaat met de TransIP API.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.