Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

SSL voor webhosting

Wanneer je gebruik maakt van een webhostingpakket is het belangrijk dat jouw website gebruik maakt van een SSL-certificaat. Daarom is er standaard altijd een Let's Encrypt SSL-certificaat actief op jouw webhostingpakket.

Het kan echter zo zijn dat een ander type SSL-certificaat meer aansluit op jouw situatie. We bieden daarom ook SSL-certificaten aan van Sectigo. In dit artikel zetten we de verschillen tussen deze opties op een rijtje.


Let's Encrypt

 

Voor de meeste websites is Let's Encrypt de logische keuze. Een Let's Encrypt certificaat is namelijk gratis en is automatisch actief op je webhostingpakket. Je hoeft er dus verder niets voor te doen.

Let's Encrypt gebruikt een geautomatiseerd domeinvalidatieproces om SSL-certificaten uit te geven. Het validatieproces is gebaseerd op het verifiëren van domeineigendom via DNS-records of HTTP. Door dit te automatiseren kunnen ze de certificaten gratis aanbieden.

Qua beveiliging is Let's Encrypt identiek aan een betaald certificaat, de afweging om een ander certificaat te gebruiken zit hem vooral in specifieke use cases.

In het artikel 'Wat is Let's Encrypt?' vind je meer informatie over Let's Encrypt.

 

In het artikel 'Let's Encrypt voor Webhosting' vind je meer informatie over de instellingen in het controlepaneel.


Sectigo

 

Sectigo vraagt wel een bijdrage voor hun SSL-certificaten. Dit komt doordat ze verschillende soorten certificaten aanbieden met verschillende validatiemethodes. Door de vele opties kan het dus zo zijn dat een specifiek certificaat perfect aansluit bij jouw wensen, wat de prijs kan verantwoorden. Op onze SSL productpagina vind je welke Sectigo-certificaten wij aanbieden en in dit Knowledgebase artikel vind je meer informatie over de verschillende opties.

Sectigo biedt voor hun certificten verschillende soorten validatie. In bepaalde situaties kan het namelijk zo zijn dat een automatische validatie, zoals bij Let's Encrypt, niet wenselijk is. Bijvoorbeeld wanneer je de identiteit van een bedrijf wil kunnen verifiëren.

Sectigo biedt ook certificaten aan met een uitgebreide validatie waarin een grondige controle wordt uitgevoerd op basis van een reeks validatiestappen. Hierdoor bewijs je dat jouw bedrijf toestemming geeft voor de uitgifte van het SSL-certificaat. Dit is voor een bezoeker van jouw website extra geruststellend.

Momenteel is het enkel mogelijk om een SSL-certificaat van Sectigo te activeren op ons oude webhosting platform. Binnenkort zal dit ook het geval zijn op het nieuwe plaftorm en vind je hier een link naar het betreffende artikel daarover.

 

Via het artikel 'Wat is Sectigo?' vind je meer informatie over Sectigo.


In dit artikel hebben we de verschillen uitgelegd tussen een SSL-certificaat van Let's Encrypt en Sectigo voor het gebruik op jouw webhostingpakket.
 
Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.
 
Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op