Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is Traefik voor Kubernetes?

Traefik is een moderne en dynamische reverse proxy en load balancer die vaak in Kubernetes-omgevingen wordt gebruikt om verkeer te routeren tussen services binnen een Kubernetes-cluster. Het is ontworpen om zeer schaalbaar en flexibel te zijn, waardoor het een populaire keuze is voor het beheren van Kubernetes-ingress-verkeer.

Traefik is gebouwd op populaire open source-technologieën zoals Go, Docker en Kubernetes en biedt een scala aan functies zoals automatische discovery van services, automatisch beheer van SSL-certificaten (bijvoorbeeld voor de uitgave van Let's Encrypt certificaten) en integratie met verschillende providers voor service discovery en load balancing.

Traefik is een populaire open-source reverse proxy en load balancer, ontworpen voor microservices en containerized applicaties. Het kan automatisch de services ontdekken die in een Kubernetes-cluster draaien en het verkeer naar deze services routeren met behulp van verschillende load balancing-algoritmes. In onze tutorial 'Traefik installeren en gebruiken' laten we zien hoe je Traefik op een Kubernetes-cluster installeert en gebruikt.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op