TLS versie compatibiliteit

Een van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen die kunnen worden genomen voor het beveiligen van internetverbindingen is het gebruik van een beveiligde verbinding via het Transport Layer Security (TLS) protocol. TLS is een encryptieprotocol dat gebruikt wordt om communicatie tussen computers te beveiligen en is de opvolger van het Secure Sockets Layer (SSL) protocol.

De meeste moderne browsers, desktop clients, mobiele clients en server operating systems ondersteunen TLS. In dit artikel geven we een overzicht van de meest gebruikte browsers, desktop clients, mobiele clients en server OS'en, en de TLS-versies die door elk daarvan wordt ondersteund.

Browsers

tls browser

Desktop

tls versions desktop

Linux

De Linux-kernel komt enkel met ondersteuning voor verouderde TLS-versies. Jouw specifieke distro ondersteunt echter zeer waarschijnlijk een modernere versie. Je kunt dit testen door het volgende commando te gebruiken, waarbij je example.com vervangt door het IP-address van jouw VPS en 443 door het poortnummer waar je applicatie op draait.

openssl s_client -connect example.com:443 -verify 1 -tls1_2 | grep Protocol

Druk vervolgens op ctrl + c om de verbinding weer te sluiten.

Mobile

tls mobile