Docker Compose installeren op een Linux distro

Docker is een platform voor het ontwikkelen en uitvoeren van containers. Docker Compose is op zijn beurt een Docker-tool waarmee je Docker containers kunt configureren en beheren via een enkel compose-bestand.

In deze handleiding laten we zien hoe je Docker Compose installeert op Ubuntu, Debian, CentOS, AlmaLinux en Rocky Linux.

Docker Compose installeren

De installatie van Docker Compse voer je eenvoudig via command-line uit:

Ubuntu / Debian:

sudo apt -y update
    sudo apt -y install docker-compose

CentOS / AlmaLinux / Rocky Linux:

sudo dnf -y update
    sudo dnf -y install docker-compose