Docker installeren in MacOS

Met Docker kun je eenvoudig containers maken, uitvoeren, beheren en delen, zowel op je computer/laptop als in de cloud. Er zijn twee manieren om in MacOS met Docker te werken:

• Via de Docker Desktop-applicatie. Deze komt met een GUI en kent zowel gratis als betaalde licenties. Docker raadt aan Docker Desktop te gebruiken.
    • Via Docker Engine vanuit een terminal. De installatie van de Docker Engine in MacOS is aanzienlijk complexer dan de installatie van Docker Desktop en wordt niet meer officieel ondersteund.

In deze handleiding laten we zien hoe je de Docker Desktop-applicatie installeert op een computer/laptop met MacOS.

Systeemeisen

Om Docker in MacOSte kunnen gebruiken, moet je computer/laptop voldoen aan een aantal systeemeisen, afhankelijk van je processor:

Apple Sillicon:

• Geen vereisten, maar Rosetta 2 is sterk aanbevolen:
    softwareupdate --install-rosetta

Intel CPU:

• macOS must be version 11 or newer. That is Big Sur (11), Monterey (12), or Ventura (13). We recommend upgrading to the latest version of macOS.
    • 4 GB RAM of meer
    • Geen Virtualbox ouder dan versie 4.3.30 geïnstalleerd op je Mac.

Docker Desktop installeren

Stap 1

Download Docker Desktop via deze link.

Stap 2

Dubbelklik op het gedownloade bestand Docker.dmg om de installatie te starten.

Sleep na de installatie het Docker icoon naar de Applications-folder.

De installatie van Docker Desktop is daarmee afgerond!