Wat is Docker?

Docker is een platform voor het ontwikkelen en uitvoeren van containers. Een container is een software pakket waarin alle essentiële onderdelen (de code van je applicatie, runtime, system tools, libraries, instellingen en andere dependencies) gebundeld zijn zodat het in elke omgeving uitgevoerd kan worden.

Met Docker kun je gemakkelijk containers maken, uitvoeren, beheren en delen, zowel op je lokale machine als in de cloud. Het is ook mogelijk om zonder Docker containers te maken, maar Docker maakt het een stuk eenvoudiger om contaners te maken, deployen en beheren.