Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De statistieken van mijn webhostingpakket

Wanneer je een website hebt geplaatst op jouw Webhostingpakket, ben je natuurlijk benieuwd hoeveel bezoek je op jouw website ontvangt.

Binnen jouw Webhostingpakket kun je eenvoudig het verkeer naar jouw website terug vinden. In dit artikel leggen we uit hoe je de verschillende statistieken van de website op jouw Webhostingpakket kunt bekijken.


Website statistieken inschakelen

Log in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

Klik in de menubalk bovenaan op 'Website' en selecteer 'Logs en statistieken'.

 

Klik op website en vervolgens logs en statistieken

Onderaan de pagina vind je de optie 'Website statistieken' met rechts daarvan de huidige status. Je kunt de status wijzigen door op het schuifje te klikken.

  • Groen betekent dat de website statistieken zijn ingeschakeld.
  • Grijs betekent dat de website statistieken zijn uitgeschakeld.

Het kan na het inschakelen tot 24 uur duren voordat de statistieken beschikbaar zijn in AWStats. Hierna kun je door op 'Website statistieken' te klikken je statistieken inzien.

klik op de link naar website statistieken


De website statistieken

Zoals hierboven uitgelegd kun je zodra de statistieken actief zijn deze inzien door op 'Website statistieken' te klikken. Op deze pagina zie je de statistieken van jouw website terug. Een voorbeeld van hoe de statistieken er uit kunnen zien zie je hieronder.

Statistieken van je website

Deze statistieken zijn opgebouwd aan de hand van AWStats. Dit is een tool die het verkeer naar jouw website inzichtelijk maakt. De kleuren die je in de tabellen en staafdiagrammen terug ziet staan ieder voor een manier waarop jouw website is bezocht.

De betekenis van deze kleuren zijn als volgt:

Unique visitors

Een unique visitor (unieke bezoeker) is een persoon of computer die tijdens een periode van een maand ten minste 1 pagina op jouw website heeft geopend. Meerdere bezoeken tellen enkel als één unieke bezoeker.

De bezoekers worden per IP-adres geteld, dus verschillende bezoeken vanaf hetzelfde IP-adres tellen ook als één unieke bezoeker.

Number of visits (geel)

Dit geeft aan wanneer een externe website voor de eerste keer een request maakt naar een 'Page' op jouw website. Zolang dezelfde externe website requests blijft maken in een gegeven periode, zal dit als één Visit gezien worden.

Als de externe website tijdens dezelfde sessie een nieuw request naar je website maakt, dan zal dit als een nieuwe 'Visit' gezien worden. Omdat alleen een 'Page' een 'Visit' zal triggeren, zullen externe websites die een afbeelding of andere non-pagina's aanroepen niet als 'Visit' geteld worden.

Pages

Pages zijn de volledige pagina's die worden aangeroepen en dus niet slechts een deel van de individuele onderdelen waar de pagina uit bestaat (zoals afbeeldingen, video- of audioclips). Deze statitstieken worden ook wel gebruikt om je 'Page views' te tellen, dit zijn doorgaans pagina's die eindigen op .htm, .html, .cgi of .php.

Hits

Het aantal Hits geeft aan hoeveel requests er naar de server worden gedaan. Dit telt het aantal pagina's mee dat wordt aangeroepen, maar ook aparte bestanden zoals afbeeldingen, video- of audioclips.

Bandwith

Totaal aantal pagina's, afbeeldingen en bestanden dat is gedownload via web browsers, uitgedrukt in bytes.

De statistieken gaan over het bezoek van jouw website in het algemeen. Zo worden bijvoorbeeld het aantal bezoeken aan pagina's of onderdelen van je website bijgehouden. Mocht je gedetailleerdere informatie willen ontvangen over de bezoeken van je websites, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld gebruik te maken van Google Analytics.In dit artikel hebben we uitgelegd wat de statistieken van je webhostingpakket inhouden.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
David Evers Admin 25 januari 2023 (#9430)

@xbrndnn Omdat het een nieuw systeem betreft kunnen je oudere websitestatistieken van het oude webhostingplaftorm helaas niet worden meegenomen.

0
xbrndnn 21 januari 2023 (#9379)

Sorry, maar waar zijn mijn oude statistieken heen van de afgelopen jaren? Dit is niet de bedoeling?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op