Ik wil een eigen Microsoftlicentie gebruiken

In bepaalde gevallen is het mogelijk je eigen Microsoftlicenties te gebruiken op ons VPS-platform door deze in te brengen via 'License Mobility through Software Assurance'. Zo hoef je geen nieuwe licenties af te nemen voor Microsoftproducten waar je al een licentie voor bezit.

Doorloop onze Microsoft Essentials License Mobility-wizard om te controleren of je je eigen licenties kunt gebruiken op ons platform.

• Bij het doorlopen van onderstaande stappen wordt om gegevens gevraagd zoals het overeenkomstnummer en het aantal licenties. Deze gegevens vind je terug in je licentieovereenkomst.

• In dit document vind je een gedetailleerde toelichting over het verificatieproces van Microsoft's License Mobility through Software Assurance.

• License Mobility through Software Assurance is niet van toepassing op OEM- en Retaillicenties.

• Na het doorlopen van het License Mobilitythrough Software Assurance-proces moet de betreffende software opnieuw geïnstalleerd worden op de VPS.

• Software Assurance moet actief blijvenop de eigen licenties.

• Voor Remote Desktop Client Access Licenses zijn geen aanvullende stappen nodig. Je mag deze direct gebruiken.
License Moblitiy through Software Assurance: ondersteunde software
  • Bing Maps Server
  • Bing Maps Server with Enhanced Content Pack
  • BizTalk Server (Per Core) Branch
  • BizTalk Server (Per Core) Enterprise
  • BizTalk Server (Per Core) Standard
  • BizTalk Server (Per Processor) Branch
  • BizTalk Server (Per Processor) Enterprise
  • BizTalk Server (Per Processor) Standard
  • Commerce Server Enterprise
  • Commerce Server Standard
  • Data Protection Manager for System Center Essentials
  • Duet Enterprise for Microsoft SharePoint and SAP
  • Duet for Microsoft Office and SAP
  • Exchange Server Enterprise
  • Exchange Server Standard
  • Exchange Server Standard for Small Business
  • FAST Search Server for SharePoint
  • Forefront Identity Manager
  • Forefront Threat Management Gateway Enterprise
  • Forefront Threat Management Gateway Standard
  • Forefront Unified Access Gateway
  • Groove Server
  • Lync Server
  • Lync Server Enterprise
  • Lync Server Standard
  • Microsoft Dynamics AX Server
  • Microsoft Dynamics CRM Server
  • Microsoft Office Audit and Control Management Server
  • Project Server
  • R Server
  • RDS CALs
  • Search Server
  • SharePoint Server Enterprise
  • SharePoint Server for Internet Sites Enterprise
  • SharePoint Server for Internet Sites Standard
  • SharePoint Server Standard
  • Skype for Business Server
  • Skype for Business Server Enterprise
  • Skype for Business Server Standard
  • SQL Server (Per Core) Enterprise
  • SQL Server (Per Core) Standard
  • SQL Server (Per Processor) Datacenter
  • SQL Server (Per Processor) Enterprise
  • SQL Server (Per Processor) Standard
  • SQL Server (Server/CAL) Business Intelligence
  • SQL Server (Server/CAL) Datacenter
  • SQL Server (Server/CAL) Enterprise
  • SQL Server (Server/CAL) Standard
  • System Center  Datacenter
  • System Center  Standard
  • System Center Configuration Manager
  • System Center Configuration Manager Server Management License Enterprise
  • System Center Configuration Manager Server Management License Standard
  • System Center Configuration Manager with SQL Server  Technology
  • System Center Data Protection Manager
  • System Center Data Protection Manager Server Management License Enterprise
  • System Center Data Protection Manager Server Management License Standard
  • System Center Essentials
  • System Center Essentials Plus Server Management License Suite
  • System Center Essentials Server Management License
  • System Center Essentials with SQL Server Technology
  • System Center Operations Manager
  • System Center Operations Manager Server Management License Enterprise
  • System Center Operations Manager Server Management License Standard
  • System Center Operations Manager with SQL Server Technology
  • System Center Server Management Suite Datacenter
  • System Center Server Management Suite Enterprise
  • System Center Service Manager
  • System Center Service Manager Server Management License
  • System Center Service Manager with SQL Server Technology
  • System Center Virtual Machine Manager
  • System Center Virtual Machine Manager Server Management License Enterprise
  • Visual Studio Team Foundation Server with SQL Server Technology
  • Windows Embedded Device Manager
  • Windows Embedded Device Manager with SQL Server Technology

Stap 1

Open je controlepaneel en klik op de naam van de bewuste VPS.

Stap 2

Klik op 'Microsoft Essentials beheren' om het overzicht van je licenties te openen.

Overzicht Microsoft Essentials Licenties

Stap 3

Scroll naar beneden en klik op 'License mobility beheren'.

Stap 4

Start de wizard om het verificatieproces te starten. Microsoft controleert na het doorlopen van de wizard of je licentie bij ons gebruikt mag worden. In het controlepaneel zie je de status terug van de verificatie (zie Stap X).

Stap 5

Geef vervolgens de naam van je bedrijf (of jezelf) op waar de licentie op geregistreerd staat.

Stap 6

Microsoftlicenties komen in allerlei soorten en maten. Selecteer het type overeenkomst dat op jouw licentie van toepassing is (terug te zien in de oorspronkelijke overeenkomst) en klik op 'Verder'.

Stap 7

Geef het overeenkomstnummer, het enrollmentnummer (wel of niet zichtbaar afhankelijk van je keuze in Stap 6), en de Software Assurance-vervaldatum op en klik op 'Verder'.

Stap 8

Selecteer de producten waar je Volume Licensing Enterprise-overeenkomst op van toepassing is. Het maakt niet uit van welk jaar je licentie is. Voor zowel Exchange Server 2016 als 2012 hoef je enkel aan te geven of het om de Standard, Enterprise, of Exchange Server 2007 Standard for Small Business gaat.

LM selecteer product

Stap 9

Geef het aantal licenties op voor het geselecteerde product(en) en klik op 'Verder'.

Stap 10

Er wordt een .docx-bestand gegenereerd dat naar Microsoft wordt gestuurd voor de verificatie van je aanvraag. Controleer of de ingevulde gegevens in het bestand kloppen en klik op 'Start verificatie' om het verificatieproces in gang te zetten.

Stap 11

Zijn er geen problemen gevonden, dan krijg je onderstaande bevestiging te zien:

Klik op 'Naar overzicht' om terug te keren naar het overzicht 'License mobility beheren'. Ten opzichte van Stap 4 zie je dat dit overzicht is uitgebreid met de aanvraag die je gestart hebt.