Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil cronjobs gebruiken op webhosting

Dit artikel is gebaseerd op ons nieuwe controlepaneel en webhostingplatform. Gebruik je geen nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus nog in het huidige controlepaneel? Bezoek dan deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Een cronjob is een Unix commando dat een programma of script op een ingesteld tijdstip uitvoert. Vaak worden cronjobs gebruikt voor het ophalen van de mail, het verzenden van mail of het controleren voor updates.

Met de webhostingpakketten van TransIP kan je zelf naar wens cronjobs instellen. Dit werkt echter niet met Unix commando's, maar je kunt op dezelfde manier wel PHP scripts aanmaken en laten uitvoeren. In dit artikel lees je hoe je met een webhostingpakket cronjobs instelt binnen je controlepaneel.


Cronjobs aanmaken

Log in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

Klik nu bovenaan op 'Geavanceerd' en daarna op 'Cronjobs'.

klik op CronjobsHier zie je jouw aangemaakte cronjobs terug. Om een nieuwe cronjob aan te maken, klik je op de knop '+ Toevoegen'.

maak een cronjob aan

Bij het aanmaken van een cronjob, is het van belang dat je de volgende gegevens instelt:

 • De frequentie van de cronjob.
 • De URL waar het cronjob-script zicht bevindt.
Frequentie van de cronjob

Bij een cronjob kan je precies aangeven wanneer een taak moet worden uitgevoerd. Hier zijn vijf verschillende variabelen voor beschikbaar; minuut, uur, dag, maand en dag van de week. De door jou ingestelde taak wordt automatisch uitgevoerd wanneer de ingestelde variabelen gelijk zijn aan de huidige tijd.

Er zijn meerdere manieren om de frequentie in te stellen. In het dropdownmenu kun je zelf een keuze maken welke frequentie er gebruikt wordt. Klik een aantal keuzes in het dropdownmenu aan om te zien welke mogelijkheden je hebt.

In het 'Cron-helper' veld zie je het resultaat van de opties die je hebt geselecteerd.

Klik tot slot op 'Opslaan' om de cronjob actief te maken.  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je cronjobs aanmaakt.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

  Heb je ook een goed idee?

  Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

  Heeft dit artikel je geholpen?

  Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

  Reacties

  Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op