Ik wil de PHP-versie van mijn website wijzigen

Bij al onze webhostingpakketten wordt standaard PHP geleverd, een scripttaal die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina's te creëren. Van deze taal bestaan verschillende versies, waarbij het bij TransIP mogelijk is om tussen verschillende versies te schakelen.

De PHP-versie van je webhostingpakket is van invloed op de snelheid en veiligheid van je website. Hoe nieuwer de PHP-versie, hoe veiliger (en vaak ook sneller) deze is.

Let op: Op dit moment ondersteunen wij de PHP-versies 8.0, 8.1, en 8.2.

PHP-versie wijzigen

Je kunt op ieder gewenst moment de PHP-versie van je webhostingpakket wijzigen naar een andere beschikbare versie.

Log hiervoor in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

Klik nu bovenaan op 'Geavanceerd' en daarna op 'PHP-instellingen'.

selecteer phpsettings

Selecteer nu de gewenste PHP-versie in het dropdown-menu en klik op 'Opslaan'. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat de wijziging actief is.

Wijzig je PHP versie

Fouten weergeven

Op dezelfde pagina zie je ook de optie 'display_errors' terug. Door deze optie in te schakelen worden eventuele foutmeldingen direct getoond op je website, wat bij uitstek geschikt is voor het 'debuggen' van je website.

Wil je de foutmeldingen niet zichtbaar maken op je website, hou dan de optie 'display_errors' uitgeschakeld. De foutmeldingen van je website (als deze voorkomen) zijn in alle gevallen in te zien via je error log.

Selecteer hiervoor opnieuw je domeinnaam in 'Gedeelde Hosting' en klik vervolgens rechtsboven op 'Bestandsbeheer'. Open vervolgens de map genaamd 'Logs' en open daar het error.log bestand.

Ik zie een foutmelding na het wijzigen van de PHP-versie

In dat geval is het mogelijk dat je website, plug-ins (WordPress) of extensies (Joomla!) verouderd zijn en niet direct bruikbaar zijn met PHP 8.0 of hoger. In het artikel 'Foutmeldingen na het upgraden van de PHP-versie van je webhostingpakket' lees je hoe je dit oplost.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de PHP-versie van je website wijzigt. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het inzien van de eventuele foutmeldingen van je website.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.