Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is de TransURL?

Dit artikel is gebaseerd op ons nieuwe controlepaneel en webhostingplatform. Gebruik je geen nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus nog in het huidige controlepaneel? Bezoek dan deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Bij ieder webhostingpakket dat je bij TransIP afneemt, ontvang je een unieke TransURL waarmee je jouw website kunt bekijken voordat deze actief is. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je domeinnaam nog niet naar de website op je webhostingpakket wijst.


Hoe maak ik gebruik van de TransURL?

Na het bestellen van een webhostingpakket ontvang je van ons een e-mail met hierin belangrijke informatie over je webhostingpakket, waaronder de TransURL die je kunt gebruiken.

Dit is een unieke code die gebaseerd is op je domeinnaam, gevolgd door .site.transip.me. Als je bijvoorbeeld een webhostingpakket op het domein voorbeeld.nl hebt, zul je je TransURL kunnen benaderen door in je adresbalk voorbe.site.transip.me in te vullen. Deze TransURL krijg je per e-mail toegestuurd wanneer je een webhostingpakket hebt besteld.

Je kunt de unieke code ook in je controlepaneel terugzien. Hiervoor klik je in het nieuwe controlepaneel na het selecteren van je webhostingpakket op 'Website', en vervolgens op 'SFTP/SSH'. Je ziet dan de SFTP-gegevens terug. Bij de 'Host' gegevens vervang je de letters ssh door: site. Dan heb je de TransURL waarmee je jouw website kunt bezoeken.

Via de TransURL zie je het resultaat terug van de acties die je op je webhostingpakket hebt uitgevoerd, ook al wijst je domein zelf nog niet direct naar deze website.

Er zijn verschillende situaties waarin je gebruik kunt maken van de TransURL. Hieronder geven we weer in welke situaties de TransURL van pas komt.


Ik wil een nieuwe website op een webhostingpakket plaatsen

Wanneer je een domeinnaam bestelt en hier direct een webhostingpakket bij afneemt, dan zal het domein de 'TransIP Instellingen' gebruiken. Dit houdt in dat de DNS van het domein automatisch gekoppeld is aan het webhostingpakket. Je kunt dan de voortgang van je website direct zien door je domeinnaam te bezoeken.

Maar stel, je hebt een domeinnaam waar nog geen webhostingpakket op zit. Je hebt eerder de DNS van het domein aangepast om deze naar een andere website te laten wijzen. Dit betekent dat je voor dit domein 'Geavanceerd Domeinbeheer' hebt ingeschakeld en zo de DNS in eigen beheer hebt.

Je wilt nu een nieuwe website bouwen en hebt hiervoor een webhostingpakket uitgekozen. Omdat je de DNS van je domein eerder in eigen beheer hebt genomen, zal de DNS van het domein niet automatisch naar het webhostingpakket wijzen.

Hier komt de TransURL goed van pas. Wanneer je domeinnaam namelijk nog niet naar je webhostingpakket wijst, kun je met behulp van je TransURL wél de voortgang zien van je nieuwe website op je webhostingpakket.

Op het moment dat je tevreden bent met je website, kun je vervolgens de DNS van je domein naar het webhostingpakket laten wijzen. Zodra dit het geval is, zal je nieuwe website op je webhostingpakket direct op je domeinnaam te benaderen zijn.

Ik wil mijn website naar TransIP verhuizen

Als je je website elders hebt gehost en je wilt deze graag naar TransIP verhuizen, dan is de TransURL bij uitstek geschikt om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Voor een uitgebreid stappenplan om je website naar TransIP te verhuizen, raden we je aan gebruik te maken van het artikel 'Ik wil mijn website naar mijn webhostingpakket bij TransIP verhuizen'.

In beide artikelen geven we aan hoe je je website met zo min mogelijk downtime naar TransIP verhuist. Het gebruik van de TransURL komt hierbij uitgebreid aan bod

De TransURL kan niet uitgeschakeld worden, maar wordt ook niet geïndexeerd en zal zodoende onzichtbaar zijn tenzij men direct hiernaartoe linkt.

De TransURL kan enkel worden gebruikt voor het hoofddomein en werkt dus niet voor subdomeinen.

In dit artikel hebben we uitgelegd wat de TransURL is en hoe je hier gebruik van maakt om de voortgang van je website te bekijken.

Mocht je aan de hand van dit artikel vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
David Evers Admin 30 augustus 2022 (#8711)

@chud Het artikel waar je naar refereert is niet van toepassing op websites op ons nieuwe platform.

Voor websites op het nieuwe platform is er geen aanpassing meer nodig aan het wp-config.php bestand om gebruik te maken van de TransURL voor WordPress websites. Je kunt dus direct na het installeren van WordPress jouw unieke TransURL bezoeken om jouw WordPress website te bezoeken.

0
chud 24 augustus 2022 (#8672)

De handleiding voor het beschikbaar maken van wordpress over de transurl (wat ik toevallig nu aan het doen ben) heeft ook aanpassingen nodig.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op