Back-ups op webhostingpakketten

Met onze webhostingpakketten pakketten heb je de mogelijkheid om kosteloos en eenvoudig back-ups van jouw website terug te zetten.

Wij bewaren automatisch back-ups van jouw webhostingpakket. Deze worden tot 10, 14, of 30 dagen in het verleden bewaard, afhankelijk van het pakket dat je hebt:

* Back-ups van de afgelopen 14 dagen zijn beschikbaar via het controlepaneel. Back-ups van 15 tot 30 dagen geleden zijn te herstellen op aanvraag via de knop 'Neem contact op'.

Delete

Bij een geheel nieuw webhostingpakket zal het 1 á 2 uur duren voordat de eerste backup aangemaakt is en zichtbaar wordt in je controlepaneel.

Wij slaan back-ups op van de bestanden van je website en je database(s). Hou er rekening mee dat stored procedures en custom database functies in phpMyAdmin hierbij niet worden opgeslagen.

Back-ups van e-mail worden daarnaast ook niet via deze methode opgeslagen. Vanwege technische beperkingen kunnen back-ups alleen (indien aanwezig) handmatig en op verzoek worden aangeleverd. Mocht je een back-up van je e-mail willen ontvangen, neem dan contact op met onze supportafdeling

Een automatische back-up herstellen

Bij het terugzetten van een automatische back-up worden zowel jouw website bestanden als de database(s) van jouw webhostingpakket teruggezet naar het geselecteerde tijdstip zodat je weer verder kunt waar je was gebleven.

De automatische back-ups van jouw webhostingpakket vind je terug in jouw controlepaneel. Log in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

Klik nu bovenaan op 'Website', gevolgd door 'Back-ups'. Hier zie je nu een overzicht terug van de beschikbare back-ups.

Om een back-up van een eerder moment te herstellen klik je naast de gewenste datum en tijdstip op de knop 'Herstellen'.

klik op herstellen naast de datum en het tijdstip waarvan je de back-up wilt herstellen

Delete

Het herstellen van de back-up kan enkele minuten duren. Hoe lang dit duurt hangt af van de grootte van jouw database(s) en website bestanden.

Handmatig back-ups downloaden

Heb je het terugzetten van een back-up liever zelf in de hand? Dan kun je een back-up van je website bestanden of van je database(s) downloaden. Klik daarvoor op 'Handmatige back-ups'.

klik op herstellen naast de datum en het tijdstip waarvan je de back-up wilt herstellen

Delete

Er vindt een wisselwerking plaats tussen de database en de bestanden van jouw website.

Wanneer je handmatig een back-up gaat terugplaatsen, raden wij daarom aan om van zowel je database als je bestanden een back-up terug te plaatsen. Kies dan ook voor back-ups van ongeveer hetzelfde tijdstip.

Database back-ups downloaden

Klik via het overzicht op een database naam om van die database de beschikbare back-ups in te zien. Je kunt vervolgens uit de lijst een back-up van je database uitkiezen en downloaden via de 'Download' knop. De database zal in sql.gz formaat worden gedownload.

Om de database terug te plaatsen dien je de gedownloade back-up te importeren via phpMyAdmin. Volg hiervoor de stappen voor 'Het terugplaatsen van een back-up van de database van jouw website' in dit Knowledge Base artikel.

Website back-ups downloaden

Om een back-up van alle bestanden op je webhostingpakket te downloaden zoek je eerst in het overzicht onder 'Bestanden' de gewenste back-up uit. Klik vervolgens naast de uitgekozen back-up op 'Selecteer'.

Er wordt vervolgens een back-up geplaatst in jouw 'restored-backups' map in de File Manager, je kunt de back-up daar vervolgens terugvinden.

restored-backups map

Om de bestanden terug te plaatsen op je website, download je de website bestanden vanuit je gemaakte back-up om deze vervolgens in de 'www' map van jouw website te plaatsen.

Volg hiervoor de stappen uit het artikel 'Ik wil handmatig een back-up maken van een website op mijn webhostingpakket', met behulp van FileZilla.

Delete

Om een back-up te terug te plaatsen is er voldoende ruimte op jouw webhostingpakket nodig. Mocht je de melding krijgen dat er onvoldoende schijfruimte aanwezig is, controleer dan of de ruimte van je e-mailadressen en je databases naar beneden kan worden bijgesteld.

Is dit niet het geval, dan kun je het beste je Webhostingpakket upgraden naar een groter pakket. Je hebt dan direct toegang tot meer webruimte.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je gebruik maakt van de Automatische back-ups voor webhostingpakketten.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.