Ik wil een back-up van mijn e-mail terugplaatsen (Outlook)

Met behulp van Outlook draag je eenvoudig e-mail, contactpersonen en agenda-items over van het ene naar het andere mailaccount. Dit gebeurt door binnen Outlook een back-up te maken in de vorm van een zogenaamd Personal Storage Table-bestand (.pst-bestand).

In dit artikel leggen we je uit hoe je een back-up van je e-mail terugplaatst met Outlook 2010, 2013 en 2016. Mocht je niet zeker zijn welke versie van Outlook je gebruikt, kijk dan op de pagina 'Welke versie van Outlook heb ik?' voor meer informatie.

Lees hier hoe je een back-up van je e-mail in Outlook maakt. Heb je nog geen e-mailadres bij TransIP, maar wil je hier wel graag gebruik van maken? Lees dan dit artikel voor meer informatie en uitleg over het aanmaken van e-mailadressen.

Outlook 2010

Stap 1

Open Outlook en klik bovenin op 'Bestand'. Klik vervolgens op het tabblad 'Openen' en daarna op 'Importeren'.

Klik op 'Bestand' > 'Openen' > 'Importeren'

Stap 2

Kies nu 'Gegevens uit een ander programma of bestand importeren' en klik op 'Volgende'.

Klik op 'Gegevens uit een ander programma of bestand importeren'

Stap 3

Kies nu 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'.

Klik op 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'

Stap 4

Klik op 'Bladeren' en zoek de back-up op die je eerder hebt aangemaakt. Onder 'Opties' geef je aan hoe je de items wil importeren.

Zodra je gereed bent, klik je op 'Volgende'.

Zoek de back-up op en stel de opties voor de te importeren items in

Stap 5

Als je een wachtwoord op de back-up hebt geplaatst, dan wordt er nu gevraagd om dit wachtwoord in te voeren. Kies vervolgens de map waarnaar je wilt importeren. We raden aan om hier 'Inclusief submappen' aan te vinken.

Klilk je op de knop 'Filter', dan heb je de mogelijkheid om een selectie van e-mails uit de back-up te importeren. Zodra je zover bent, klik je op 'Voltooien'.

Kies de map waar je de back-up naar wilt importeren

De back-up wordt nu direct geplaatst in de opgegeven map binnen Outlook. Zodra het voortgangsvenster verdwijnt, is de import voltooid.

Als je slechts een paar e-mailberichten of andere items wilt importeren, is het ook mogelijk om het Outlook-gegevensbestand (.pst) op je computer te openen. Zoek hier de betreffende items op en sleep deze vervolgens direct naar de gewenste mappen in Outlook.

Outlook 2013 & 2016

Stap 1

Open Outlook en klik bovenin op 'Bestand'. Klik vervolgens op het tabblad 'Openen' en daarna op 'Importeren/exporteren'.

Klik op 'Bestand', gevolgd door 'Openen'

Stap 2

Kies nu 'Gegevens uit een ander programma of bestand importeren' en klik op 'Volgende'.

Kies 'Gegevens uit een ander programma of bestand importeren' en klik op 'Volgende'

Stap 3

Kies nu 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'.

Kies 'Outlook-gegevensbestand (.pst)' en klik op 'Volgende'

Stap 4

Klik op 'Bladeren' en zoek de back-up op die je eerder hebt aangemaakt. Onder 'Opties' geef je aan hoe je de items wil importeren.

Zodra je gereed bent, klik je op 'Volgende'.

Zoek de back-up die je eerder hebt gemaakt en klik op 'Volgende'

Stap 5

Kies nu de map waarnaar je wilt importeren. We raden aan om hier 'Inclusief submappen' aan te vinken.

Als je op de knop 'Filter' klikt, heb je de mogelijkheid om een selectie van e-mails uit de back-up te importeren. Zodra je zover bent, klik je op 'Voltooien'

Kies de map waarnaar je wilt importeren, kies eventueel extra opties en klik op 'Voltooien'

De back-up wordt nu direct geplaatst in de opgegeven map binnen Outlook. Zodra het voortgangsvenster verdwijnt, is de import voltooid.

Als je slechts een paar e-mailberichten of andere items wilt importeren, is het ook mogelijk om het Outlook-gegevensbestand (.pst) op je computer te openen. Zoek hier de betreffende items op en sleep deze vervolgens direct naar de gewenste mappen in Outlook.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een eerder gemaakte back-up in Outlook terugplaatst.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling. Je kunt hen benaderen met de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken? Laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.