Wat is een OpenStack instance?

Een OpenStack-instance is een virtuele machine (VM)/VPS die wordt aangemaakt en beheerd via het OpenStack-softwareplatform. Deze instances gedragen zich net als fysieke computers waarop je software en applicaties kunt installeren en uitvoeren.

In de context van cloud computing, is een instance niets anders dan een virtuele server. In OpenStack kun je zelfstandig instances creëren, beheren en verwijderen. Je hebt daarbij veel vrijheid in je keuzes: je kunt naar wens instances aanmaken met zeer uiteenlopende specificaties voor wat betreft de hoeveelheid RAM, vCPU's, of schijfruimte. Bovendien ben je ook vrij in de keuze van de besturingssystemen die je gebruikt op een OpenStack-instance.

Een overzicht van de specificaties van instances op TransIP's implementatie van OpenStack  'Public Cloud' vind je op deze pagina.