Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Wat is de TransURL?

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Bij ieder webhostingpakket dat je bij TransIP afneemt, ontvang je een unieke TransURL waarmee je jouw website kunt bekijken voordat deze actief is. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je domeinnaam nog niet naar de website op je webhostingpakket wijst.


Hoe maak ik gebruik van de TransURL?

Na het bestellen van een webhostingpakket ontvang je van ons een e-mail met hierin belangrijke informatie over je webhostingpakket, waaronder de TransURL die je kunt gebruiken.

Dit zal altijd jouw domeinnaam zijn, gevolgd door .transurl.nl. Als je bijvoorbeeld een webhostingpakket op het domein site-voorbeeld.nl hebt, zul je je TransURL kunnen benaderen door in je adresbalk site-voorbeeld.nl.transurl.nl in te vullen.

Je ziet hier dan het resultaat terug van de acties die je op je webhostingpakket hebt uitgevoerd, ook al wijst je domein zelf nog niet direct naar deze website.

Er zijn verschillende situaties waarin je gebruik kunt maken van de TransURL. Hieronder geven we weer in welke situaties de TransURL van pas komt.


Ik wil een nieuwe website op een webhostingpakket plaatsen

Wanneer je een domeinnaam bestelt en hier direct een webhostingpakket bij afneemt, dan zal het domein de 'TransIP Instellingen' gebruiken. Dit houdt in dat de DNS van het domein automatisch gekoppeld is aan het webhostingpakket. Je kunt dan de voortgang van je website direct zien door je domeinnaam te bezoeken.

Maar stel, je hebt een domeinnaam waar nog geen webhostingpakket op zit. Je hebt eerder de DNS van het domein aangepast om deze naar een andere website te laten wijzen. Dit betekent dat je voor dit domein 'Geavanceerd Domeinbeheer' hebt ingeschakeld en zo de DNS in eigen beheer hebt.

Je wilt nu een nieuwe website bouwen en hebt hiervoor een webhostingpakket uitgekozen. Omdat je de DNS van je domein eerder in eigen beheer hebt genomen, zal de DNS van het domein niet automatisch naar het webhostingpakket wijzen.

Hier komt de TransURL goed van pas. Wanneer je domeinnaam namelijk nog niet naar je webhostingpakket wijst, kun je met behulp van je TransURL wél de voortgang zien van je nieuwe website op je webhostingpakket.

Op het moment dat je tevreden bent met je website, kun je vervolgens de DNS van je domein naar het webhostingpakket laten wijzen. Zodra dit het geval is, zal je nieuwe website op je webhostingpakket direct op je domeinnaam te benaderen zijn.

Ik wil mijn website naar TransIP verhuizen

Als je je website elders hebt gehost en je wilt deze graag naar TransIP verhuizen, dan is de TransURL bij uitstek geschikt om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Voor een uitgebreid stappenplan om je website naar TransIP te verhuizen, raden we je aan gebruik te maken van het artikel 'Ik wil mijn website naar mijn webhostingpakket bij TransIP verhuizen'.

In beide artikelen geven we aan hoe je je website met zo min mogelijk downtime naar TransIP verhuist. Het gebruik van de TransURL komt hierbij uitgebreid aan bod.


De TransURL is niet direct bereikbaar als je een Wordpress website gebruikt. Hiervoor moeten enkele aanpassingen gemaakt worden aan het configuratiebestand van Wordpress. Zie hiervoor de handleiding 'De TransURL bereikbaar maken voor een Wordpress website'.

Dit wordt niet automatisch geregeld, omdat dit in enkele gevallen de functionaliteit van Wordpress kan beïnvloeden wanneer de TransURL niet (meer) gebruikt wordt.

Krijg je bij het benaderen van de transurl.nl versie van je website een melding 'too many redirects'? Dit kan komen doordat de regels die in de bovenstaande handleiding niet (meer) correct zijn toegevoegd, wat soms voorkomt op webhostingpakketten waarop je Wordpress voor 2020 op hebt geïnstalleerd. In dit artikel leggen wij uit hoe je dit probleem verhelpt.
De TransURL kan niet uitgeschakeld worden, maar wordt ook niet geïndexeerd en zal zodoende onzichtbaar zijn tenzij men direct hiernaartoe linkt.

De TransURL is enkel via http bereikbaar, dus niet via https. Het is niet mogelijk een SSL certificaat te gebruiken voor de TransURL.

In dit artikel hebben we uitgelegd wat de TransURL is en hoe je hier gebruik van maakt om de voortgang van je website te bekijken.

Mocht je aan de hand van dit artikel vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 27 juni 2018 (#1515)

@borint

Ai, dat lijkt me niet de bedoeling! Ik raad je ook in dit geval aan om onze supportafdeling te benaderen, zij helpen je hier graag verder mee.

Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina. Je ontvangt via die weg doorgaans binnen een uur al een inhoudelijk reactie!

0
borint 26 juni 2018 (#1513)

@Nick Brouwer, Ik heb 2 hostingspakketten draaien en beide zijn vergeven van permalinks met transurl.nl extensies. Het is niet consistent en maakt de site haast onbruikbaar. Er wordt steeds verwezen naar "jouw domein via DNS aan het webhostingpakket koppelen", maar nergens staat wat dat is en hoe je dat doet. En waarom niet op voorhand een keuze of je wel of niet van deze "handige" feature gebruik wenst te maken?

Een verdrietige TransIP gebruiker...

0
Nick Brouwer Admin 25 april 2018 (#1167)

@jojanneke0708

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
jojanneke0708 25 april 2018 (#1166)

Ha TransIP, dank voor dit artikel!

Vraagje. In mij Google Search Console zie ik in mijn sitemaps allerlei fouten staan, namelijk: URL niet toegestaan - Deze URL is niet toegestaan voor een sitemap op deze locatie. De voorbeelden die worden gegeven zijn pagina's met transurl in de link.

Verder zie ik onder 'links naar je site' heel veel links via transurl.nl komen.

Kan dit kwaad, wat gaat er verkeerd en hoe los ik deze fouten op?

Alvast bedankt!

0
Nick Brouwer Admin 24 april 2018 (#1163)

@bijles0320

Zodra jouw domein via DNS aan het webhostingpakket is gekoppeld, kun je je website via je domeinnaam bereiken. De TransURL hoeft verder niet uitgeschakeld te worden.

4
bijles0320 24 april 2018 (#1162)

Hoe kan ik mijn transurl.nl extensie uitschakelen en gewoon mijn normale url in werking laten gaan? Mvg Karl Schmidt.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op