Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Ik wil het wachtwoord van mijn WordPress-website wijzigen

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Wanneer je ingelogd bent in WordPress, kun je naar wens je wachtwoord via het WordPress Dashboard aanpassen. Mocht je je wachtwoord niet meer weten, dan kun je deze op de inlogpagina van je WordPress website opvragen. Hiervoor vul je het e-mailadres in die je tijdens de configuratie van je WordPress website hebt ingesteld.

Weet je het e-mailadres dat je hiervoor gebruikt niet meer of is deze niet meer werkzaam? Dan zijn er verschillende andere manieren om je wachtwoord opnieuw in te stellen. In dit artikel leggen we je daarom uit op welke manieren je het wachtwoord van jouw WordPress-website op een webhostingpakket kan aanpassen.


Wijzig je wachtwoord via het WordPress Dashboard

Wanneer je bent ingelogd in WordPress, pas je het wachtwoord eenvoudig via het WordPress Dashboard aan.


Stap 1

In het WordPress Dashboard ga je aan de linkerzijde naar 'Gebruikers' en klik op 'Alle gebruikers'. 

Klik op 'Alle gebruikers'Stap 2

Klik nu op je gebruikersnaam.

Klik op je gebruikersnaamStap 3

Scroll vervolgens naar 'Gebruikersbeheer' aan de onderkant van de pagina. Klik hier naast 'Nieuw wachtwoord' op 'Wachtwoord genereren'.

Klik op 'Wachtwoord genereren'

Er zal nu automatisch een nieuw wachtwoord voor je worden gegenereerd. Je kunt deze uiteraard naar wens aanpassen naar een eigen wachtwoord. Zodra je tevreden bent met het wachtwoord, klik je op de knop 'Profiel bijwerken'. Je WordPress wachtwoord zal nu aangepast zijn.


Wijzig je wachtwoord via de WordPress login pagina

Mocht je het wachtwoord van je WordPress-website niet meer weten, dan kun je deze via de inlogpagina opnieuw aanvragen.


Stap 1

Bezoek de inlogpagina van jouw WordPress website. Dit doe je door je domeinnaam, gevolgd door /wp-admin/ of /wp-login/ in de adresbalk in te vullen. Als jouw domeinnaam bijvoorbeeld site-voorbeeld.nl is, voer je site-voorbeeld.nl/wp-admin/ of site-voorbeeld.nl/wp-login/ in. Klik vervolgens op 'Wachtwoord vergeten?'.

Ga naar de WordPress inlogpaginaStap 2

Voer nu je gebruikersnaam of het e-mailadres in die je bij het configureren van WordPress hebt opgegeven en klik op 'Nieuw wachtwoord aanmaken'. WordPress stuurt hier vervolgens een e-mail sturen naartoe, waarmee je het wachtwoord aan kan passen.

Voer hier het e-mailadres in waar je je WordPress website mee hebt aangemaakt.

Open de link die in het e-mailbericht staat om het wachtwoord van je WordPress-website aan te passen.


Wijzig je wachtwoord door middel van phpMyAdmin

Indien het e-mailadres onbekend is of niet meer werkt, dan kun je ook binnen de database van je WordPress website het wachtwoord aanpassen. 

De database van je website bevat de data van jouw website en is via phpMyAdmin te benaderen. We leggen nu uit hoe je op phpMyAdmin inlogt om vervolgens het wachtwoord van je WordPress website te wijzigen.

Let op: Volg de onderstaande stappen nauwkeurig. Het aanpassen van andere gegevens in de database kan verregaande gevolgen hebben voor de werking van je website. 

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'Databases'.


Klik op 'Jouw website beheren'Stap 2

Je ziet nu het overzicht van je databases.

database overzicht

Naast 'PhpMyAdmin link' vind je de link terug waarmee je kunt inloggen op phpMyAdmin en hoeveel databases je op het moment gebruikt. Daaronder zie je de databasenaam, je gebruikersnaam en hoeveel ruimte er aan de database is toegewezen.

Wanneer je hier op de gebruikersnaam (In het voorbeeld "site_voorbeeld_nl_voorbeeld") klikt, zul je ook op het inlogscherm van MySQL komen. Je zult dan zien dat de server en de gebruikersnaam al voor je zijn ingevuld en dat je alleen nog het wachtwoord hoeft in te voeren.

Log hier in op MySQL

Als je het wachtwoord van je database niet meer weet, open dan het 'wp-config.php' bestand van je WordPress-website.

Bezoek 'SFTP Bestandsbeheer' in je controlepaneel en ga naar de www-map. Selecteer hier het wp-config.php bestand en open deze.

Zoek in het bestand nu de regel op die begint met define('DB_PASSWORD'. Hiernaast vind je het wachtwoord van je database tussen haakjes terug. In het onderstaande voorbeeld kun je zien hoe dit er in het wp-config bestand uit ziet.

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'wachtwoord');


Stap 3

Zodra je bent ingelogd zul je op de hoofdpagina van phpMyAdmin terecht komen. Zoek hier de tabel 'wp_users' op en klik hier op.

Klik op de tabel wp_usersStap 4

Je ziet nu de opties terug voor de gebruikersnamen van je WordPress gebruikers. Klik hier naast het podloodje op 'Edit'.

Dubbelklik op het veld onder 'user_pass'Stap 5

Naast 'user_pass' zie je nu een lange reeks cijfers en letters terug. Vervang dit door een eigen wachtwoord, in ons voorbeeld gebruiken we het wachtwoord 'voorbeeldwachtwoord1'. Wij raden je aan om iets sterkers uit te kiezen. 

Open vervolgens het dropdownmenu er naast en zorg dat hier 'MD5' is geselecteerd. Klik vervolgens aan de onderzijde op 'Go' om de wijzigingen op te slaan.

Voer nu een nieuw wachtwoord in

Tip: Naast 'user_email' zie je het e-mailadres terug die voor je WordPress website gebruikt wordt. Deze kun je ook naar wens aanpassen naar een ander e-mailadres. In het vervolg kun je dan de 'Wachtwoord vergeten?' optie gebruiken met dit nieuwe e-mailadres.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je het wachtwoord van je WordPress website kunt herstellen.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 11 augustus 2021 (#6376)

@uwalsu, Let op dat je direct na het installeren van Wordpress via het controlepaneel jouw gewenste gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren via de website zelf. Wacht hier niet te lang mee, want die stap van het proces is publiek en kan door iedereen worden uitgevoerd! Dit is een zwakte van Wordpress en kan helaas niet worden omzeild.

0
uwalsu 7 augustus 2021 (#6343)

Hi,

ik heb de voor een leek ingewikkelde methode: "Wijzig je wachtwoord door middel van phpMyAdmin" moeten gebruiken om voor de eerste keer in te loggen in Wordpress. Ben ik 1,5 uur mee bezig geweest om hierachter te komen aangezien ik nergens kon terugvinden want mijn username en password was. Het gmail adres in de PhPadmin was ook niet van mij. Wellicht heb ik iets compleet verkeer gedaan, of jullie communicatie is niet duidelijk genoeg.

mvgr Edwin

0
Bas van Ooijen Admin 4 januari 2021 (#5194)

@anneschlaepfer

Dit zou vrijwel gelijk effect moeten hebben, zodat je na het wijzigen met het nieuwe wachtwoord kunt inloggen.
Mocht je hierbij onverhoopt tegen problemen aanlopen dan kan je dit het beste voorleggen aan onze support afdeling via de knop 'Neem contact op' onderaan dit artikel.

0
anneschlaepfer 31 december 2020 (#5181)

Hoe lang zou het moeten duren voordat je kunt inloggen met je nieuwe wachtwoord?

0
Nick Brouwer Admin 24 oktober 2018 (#2120)

@whiskybeleving

Ai, dat is vervelend! Ik zie terug dat je hiervoor al contact hebt gehad met ons supportteam. Mocht je hier nog vragen over hebben, kun je het beste op de reactie van mijn collega reageren via de knop 'Contact' in je controlepaneel.

0
whiskybeleving 23 oktober 2018 (#2115)

Dit heeft niet geholpen, inloggen werkt nog steeds niet.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op