Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Het gebruik van SFTP bestandsbeheer in je controlepaneel

Dit artikel is gebaseerd op ons huidige controlepaneel en oude webhostingplatform. Gebruik je een nieuw webhostingpakket, en beheer je jouw webhostingpakket dus in het nieuwe controlepaneel? Bezoek dan de deze versie van dit Knowledge Base artikel.

Wanneer je een webhostingpakket voor je domeinnaam hebt afgenomen, gebruik je SFTP om de bestanden van je website te uploaden. In dit artikel leggen we uit hoe je met behulp van SFTP bestandsbeheer eenvoudig bestanden van je website uploadt via je controlepaneel.

Hou er rekening mee dat SFTP bestandsbeheer het beste gebruikt kan worden om losse mappen en bestanden te uploaden. Upload je liever een groot aantal mappen en bestanden tegelijk? Gebruik dan een SFTP-programma zoals Filezilla of Cyberduck.


Open SFTP bestandsbeheer

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linker kolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'SFTP bestandsbeheer'.

Selecteer je domeinnaam en klik op sftp bestandsbeheer Je ziet nu een overzicht terug van de mappen van de website(s) die op je webhostingpakket staan. Dit overzicht is de home-folder, hier kunnen vanwege technische redenen geen nieuwe mappen of bestanden aan toe worden gevoegd.

Overzicht van de mappen van jouw webhostingpakket

Om bestanden toe te voegen aan de website die op je hoofddomein staat (in ons voorbeeld site-voorbeeld.nl), open je de 'www'-map. 

Om bestanden toe te voegen aan websites die op subdomeinen staan, open je de map subdomains. Mocht je subdomeinen hebben aangemaakt op je webhostingpakket, dan zul je die subdomeinen in deze map terugvinden.

Je kunt bestanden en mappen eenvoudig naar de mappen slepen om deze direct te uploaden. We zullen nu aangeven welke functies er nog meer aanwezig zijn binnen 'SFTP bestandsbeheer'.


De verschillende functies van SFTP bestandsbeheer


nieuwe map

Klik op 'Nieuwe map' om een nieuwe map aan te maken.
 

uploaden

Klik op 'Uploaden' om een nieuw bestand naar de huidige map te uploaden.
 

vergrootglas

Klik op het vergrootglas om een bestand of map binnen de huidige map op te zoeken. Dit is vooral handig wanneer je een grote reeks bestanden in een map hebt geplaatst en deze snel wil terugvinden.Om specifieke acties uit te voeren op één of meer bestanden of mappen, vink je het vakje aan naast de bestand of map.

Aan de rechterzijde zie je dan verschillende opties terug. In sommige gevallen zijn bepaalde opties niet bruikbaar, zo kunnen mappen niet gekopieerd of geplakt worden en kunnen meerdere bestanden niet in één keer hernoemd worden.
 

hernoemen

Hiermee pas je de naam van het bestand of de map aan.
 

knippen

Hiermee knip je een bestand om deze later op een andere locatie binnen SFTP bestandsbeheer te plakken.
 

kopieren

Hiermee kopieer je een bestand om deze later op een andere locatie binnen SFTP bestandsbeheer te plakken.

Nadat je op 'Knippen' of 'Kopiëren' hebt geklikt, zie je direct een venster terug met hierin de optie om het bestand of de map te plakken. Je kan nu ook een map teruggaan of op een nieuwe map klikken om deze te openen en het bestand of de map hierin te plakken.

Bestanden of mappen plakken

rechten

Door op 'Rechten' te klikken kun je aangeven welke rechten je aan het bestand of map wil toewijzen. Je kan hier kiezen uit 'Lezen', 'Schrijven' en 'Uitvoeren'.
 

verwijderen

Door op 'Verwijderen' te klikken verwijder je de geselecteerde mappen en/of bestanden.
 

downloaden

Door op 'Downloaden' te klikken kun je, je raadt het al, het bestand of de map downloaden.
 

openen

Wanneer je een bestand hebt geselecteerd en op 'Openen' klikt, wordt het bestand in een nieuw tabblad in je browser geopend.

Wanneer je een map hebt geselecteerd en op 'Openen' klikt, heeft dit dezelfde werking als wanneer je op 'Downloaden' klikt. De map wordt dan in een .zip bestand gedownload.
 

deselecteren

Als je op 'Deselecteren' klikt, wordt het vakje naast de geselecteerde map of bestand worden uitgevinkt.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je 'SFTP bestandsbeheer' in je controlepaneel gebruikt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
David Evers Admin 14 september 2022 (#8798)

@bibleframes Je kunt een regel toevoegen aan het bestand door het bestand eerst te downloaden. Vervolgens kun je het bestand aanpassen in bijvoorbeeld notepad, om vervolgens het aangepaste bestand weer naar je webhostingpakket te uploaden.

0
bibleframes 6 september 2022 (#8771)

Hoe kan ik een regel toevoegen aan het .htaccess bestand? Ik zie het bestand, ik kan het openen, maar ik kan het niet editen.

0
Nick Brouwer Admin 7 februari 2019 (#2672)

@dickvelde

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
dickvelde 7 februari 2019 (#2671)

Hoe kan ik een ics bestand wat voortdurend ververst wordt wegzetten en via een (s)ftp adres weer ophalen om de agenda in een andere applicatie te publiceren en te syncen

0
Nick Brouwer Admin 22 januari 2018 (#642)

@frisko

Dat snappen we goed! Hoe graag wij dit ook graag zouden willen, ondersteunen de meeste browsers dit helaas niet. Om betrouwbaar mappen te kunnen uploaden raden wij daarom altijd aan om een FTP-programma te gebruiken, zoals Filezilla of Cyberduck.

0
frisko 21 januari 2018 (#637)

Kan ik ook een hele map importeren, dat zou fijn zijn.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op