Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Het gebruik van SFTP Bestandsbeheer in je controlepaneel

Met behulp van SFTP kun je bestanden naar je website uploaden. In dit artikel leggen we uit hoe je met het gebruik van een webhostingpakket bestanden van je website kunt uploaden via je controlepaneel.

Mocht je liever gebruik willen maken van een SFTP-programma om bestanden naar je website te uploaden? Gebruik dan onze tutorials om je bestanden te uploaden met de SFTP-programma's Filezilla en Cyberduck.


Open SFTP bestandsbeheer

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linker kolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'SFTP bestandsbeheer'.

Selecteer je domeinnaam en klik op sftp bestandsbeheer Je ziet nu een overzicht terug van de mappen van de website(s) die op je webhostingpakket staan. Dit overzicht is de home-folder, hier kunnen vanwege technische redenen geen nieuwe mappen of bestanden aan toe worden gevoegd.

Overzicht van de mappen van jouw webhostingpakket

Om bestanden toe te voegen aan de website die op je hoofddomein staat (in ons voorbeeld www.site-voorbeeld.nl), open je de 'www'-map. 

Om bestanden toe te voegen aan websites die op subdomeinen staan, open je de map subdomains. Mocht je subdomeinen hebben aangemaakt op je webhostingpakket, dan zul je deze via deze map van inhoud kunnen voorzien.

Je kunt bestanden en mappen eenvoudig naar de mappen slepen om deze direct te uploaden. We zullen nu aangeven welke functies er nog meer aanwezig zijn binnen 'SFTP Bestandsbeheer'.


De verschillende functies van SFTP Bestandsbeheer

nieuwe map

Als je binnen op de blauwe knop 'Nieuwe map' klikt, wordt er een nieuwe map aangemaakt.
 

uploaden

Als je op de blauwe knop 'Uploaden' klikt, kun je een nieuw bestand naar de huidige map uploaden.
 

vergrootglas

Door hierop te klikken kun je een bestand of map binnen de huidige map opzoeken. Dit is vooral handig wanneer je een grote reeks bestanden in een map hebt geplaatst en deze snel wil terugvinden.Om specifieke acties uit te voeren op bestanden of mappen vink je één of meer vakjes aan naast de bestand of map.

Aan de rechterzijde zul je dan verschillende opties terug kunnen vinden. In sommige gevallen zijn bepaalde opties niet bruikbaar, zo kunnen mappen niet gekopieerd of geplakt worden en kunnen meerdere bestanden niet in één keer hernoemd worden.
 

hernoemen

Hiermee kun je de naam van het bestand of de map aanpassen.
 

knippen

Hiermee kun je een bestand knippen om deze later op een andere locatie binnen SFTP Bestandsbeheer te kunnen plakken.
 

kopieren

Hiermee kun je een bestand kopiëren om deze later op een andere locatie binnen SFTP Bestandsbeheer te kunnen plakken.

Nadat je op 'Knippen' of 'Kopiëren' hebt geklikt, zie je direct een venster terug met hierin de optie om het bestand of de map te kunnen plakken. Je kunt nu ook een map teruggaan of op een nieuwe map klikken om deze te openen en het bestand of de map hierin te plakken.

Bestanden of mappen plakken

rechten

Door op 'Rechten' te klikken kun je aangeven welke rechten je aan het bestand of map wil toewijzen. Je kunt hier kiezen uit 'Lezen', 'Schrijven' en 'Uitvoeren'.
 

verwijderen

Door op 'Verwijderen' te klikken kun je het bestand of de map verwijderen.
 

downloaden

Door op 'Downloaden' te klikken kun je, je raadt het al, het bestand of de map downloaden.
 

openen

Wanneer je een bestand hebt geselecteerd en op 'Openen' klikt, zal het bestand in een nieuw tabblad in je browser geopend worden.

Wanneer je een map hebt geselecteerd en op 'Openen' klikt, zal dit dezelfde werking hebben als wanneer je op 'Downloaden' klikt. De map wordt dan in een .zip bestand worden gedownload.
 

deselecteren

Als je op 'Deselecteren' klikt, zal het vakje naast het bestand of de map worden uitgevinkt.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je 'SFTP Bestandsbeheer' in je controlepaneel gebruikt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 7 februari 2019 (#2672)

@dickvelde

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
dickvelde 7 februari 2019 (#2671)

Hoe kan ik een ics bestand wat voortdurend ververst wordt wegzetten en via een (s)ftp adres weer ophalen om de agenda in een andere applicatie te publiceren en te syncen

0
Nick Brouwer Admin 22 januari 2018 (#642)

@frisko

Dat snappen we goed! Hoe graag wij dit ook graag zouden willen, ondersteunen de meeste browsers dit helaas niet. Om betrouwbaar mappen te kunnen uploaden raden wij daarom altijd aan om een FTP-programma te gebruiken, zoals Filezilla of Cyberduck.

0
frisko 21 januari 2018 (#637)

Kan ik ook een hele map importeren, dat zou fijn zijn.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op