Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Het gebruik van SFTP met behulp van Filezilla

SFTP-programma's stellen je in staat om grote aantallen bestanden tegelijk te uploaden naar je website. In dit artikel leggen we je uit hoe je met Filezilla een SFTP verbinding tot stand kunt brengen bij het gebruik van een webhostingpakket

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een SFTP verbinding tot stand kunt brengen met behulp van het SFTP-programma Cyberduck.

Wanneer je gebruik maakt van een webhostingpakket kun je ook bestanden uploaden via je controlepaneel. Dit kun je doen via 'SFTP Bestandsbeheer'.


Download Filezilla

het SFTP-programma Filezilla is gratis te downloaden en eenvoudig te installeren. Mocht je Filezilla reeds geïnstalleerd hebben, ga dan door naar 'Zoek je SFTP gegevens op'.

Mocht je Filezilla nog niet hebben geïnstalleerd, bezoek dan eerst de website van Filezilla. Klik hier op 'Download FileZilla Client'. Omdat wij gebruik maken van Windows (64 bit) is dit in ons voorbeeld de gekozen optie. Mocht je een andere Client willen gebruiken, dan kun je onder 'More download options' de gewenste versie uitkiezen.

Kies de Filezilla client


Na het klikken op jouw gewenste versie wordt er gevraagd om Filezilla Pro of Filezilla te gebruiken. Kies hier voor Filezilla, dit is de gratis versie die zonder problemen te gebruiken is.

Kies hier 'Filezilla'


Zodra je Filezilla gedownload hebt, open je het bestand om de installatie te starten. Let wel op dat er tijdens de installatie-wizard vraagt om extra add-ons te installeren. Bij het schrijven van deze tutorial werd er specifiek gevraagd om een extensie voor Bing en Avast antivirus te installeren.

Trap hier niet in! Dit zijn onnodige extra's die je absoluut niet hoeft te installeren. Let dus goed op dat je tijdens de installatie de vooraf aangevinkte vakjes hiervoor uitvinkt.

Bij het afronden van de installatie zal Filezilla automatisch worden gestart.


Zoek je SFTP gegevens op

Om verbinding te kunnen maken met SFTP via het programma Filezilla heb je hier de bijbehorende inloggegevens van jouw webhostingpakket voor nodig. We leggen je nu eerst uit waar je deze gegevens terugvindt.


Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'SFTP bestandsbeheer'.

Selecteer je domein en klik op sftp bestandsbeheerStap 2

Klik nu aan de rechterzijde op 'SFTP gegevens'.

Klik nu op 'SFTP Gegevens'Stap 3

Hier zul je de inloggegevens terug kunnen vinden om verbinding te maken met SFTP.

Jouw SFTP Gegevens

Om in te loggen binnen Filezilla heb je de volgende gegevens uit deze pagina nodig:

 • SFTP server: sftp://jouwdomein.extensie.transurl.nl
 • SFTP gebruiker: jouwdomein.extensie
 • SFTP poort: 22 of 2222
 • Wachtwoord

Het wachtwoord voor SFTP is per e-mail naar je toe gestuurd, vlak nadat jouw webhostingpakket is opgeleverd. Mocht je het wachtwoord niet meer terug kunnen vinden of simpelweg een ander wachtwoord willen gebruiken, verander dan op deze pagina je wachtwoord.

Noteer deze gegevens en open vervolgens opnieuw Filezilla.


Verbinding maken via Filezilla


Stap 1

Vul nu de SFTP gegevens van jouw webhostingpakket binnen Filezilla in. Gebruik hiervoor de vier velden zoals hieronder aangegeven en klik dan op 'Quickconnect'.

 • Host: sftp://jouwdomein.extensie.transurl.nl
 • Username: jouwdomein.extensie
 • Wachtwoord: jouwwachtwoord
 • Port: 22 of 2222

Maak verbinding binnen FilezillaStap 2

Nadat je succesvol bent ingelogd zul je aan de linkerzijde jouw lokale mappen en bestanden kunnen terugvinden. Aan de rechterzijde zie je de mappen van jouw website terug. Je uploadt eenvoudig de bestanden en mappen van je website door deze vanuit de linker kolom naar de rechter kolom te slepen.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je FileZilla als SFTP-programma gebruikt om bestanden en mappen naar je website op een webhostingpakket te uploaden.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Felix Smit Admin 6 februari 2019 (#2661)

@p10008, je vindt de SFTP-gegevens van jouw STACK in het Instellingen-menu van de STACK-webinterface. Deze gegevens hebben het volgende formaat:

 • Host / server: transipgebruikersnaam.stackstorage.com
 • Poort: 22
 • Gebruikersnaam: stackgebruikersnaam@transipgebruikersnaam.stackstorage.com
 • Wachtwoord: onbekend

Mocht het hiermee niet lukken, dan helpen we je graag verder via een bericht in het TransIP-controlepaneel! :)

0
p10008 5 februari 2019 (#2654)

Hallo, Ik heb onlangs mijn account ge-upgrade naar 1250 GB opslag en SFTP. Nu wil ik lokale bestanden kopiëren naar Stackstorage via SFTP met Filezilla. Wat zijn de servergegevens (Host, Port) die ik Filezilla moet invoeren om de verbinding tot stand te brengen. NB: Mijn toepassing is feitelijk het creëren van een backup van mijn bestanden (dus NIET het up- of downloaden van bestanden en mappen van mijn website).

Bvd voor uw reactie. Gijs

0
cheqbel 9 januari 2019 (#2481)

Geweldige uitleg. Duidelijk en simpel

0
Nick Brouwer Admin 5 september 2018 (#1893)

@kareem

Dat kan vanaf de www map ;-) Dit is als het ware de map voor je hoofddomein (zoals voorbeeld.nl). Alle mappen die je hierin aanmaakt en van inhoud voorziet wordt achter je domein geplaatst.

Als je bijvoorbeeld in je www map de map images aanmaakt, zie je de inhoud van de map images op je website als voorbeeld.nl/images/ terug.

Mocht je hier nog meer vragen over hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Zij zijn te bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina.

0
kareem 5 september 2018 (#1890)

in welke van de bestaande mappen kun je dan je website uploaden?

0
Nick Brouwer Admin 2 augustus 2018 (#1690)

@bloemsia

Ah, bedankt! Tijd dat we dit artikel weer eens onder de loep gaan nemen :-)

0
bloemsia 2 augustus 2018 (#1689)

@Nick Brouwer, Ik ben er al uit ;-) De procedure is veranderd.

0
Nick Brouwer Admin 2 augustus 2018 (#1688)

@bloemsia

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren.

Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
bloemsia 2 augustus 2018 (#1686)

Beste mensen, Ik heb van alles geprobeerd en jullie stappen gevolgd maar kan niet verbinden met filezilla.

Enig idee wat er mis is? Hoor het graag. Groet, Hans Bosman.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op