Ik wil Big Storage aan mijn (FreeNAS) VPS koppelen

In deze tutorial beschrijven we hoe je Big Storage als opslagpartitie toevoegt aan FreeNAS op jouw VPS. De tutorial gaat ervan uit dat je Big Storage nog NIET gekoppeld hebt aan je VPS.

Stap 1

Koppel je Big Storage aan je VPS in het controlepaneel. Ga hiervoor naar 'BladeVPS', gevolgd door 'Big Storage' en klik dan op 'Overzicht'.

Stap 2

Klik nu in de FreeNAS webinterface links op 'Reboot'.

Klik op 'Reboot'

Stap 2

Log in op de FreeNAS webinterface met gebruiker root en je ingestelde wachtwoord na de reboot.

Stap 3

Klik bovenaan op het tabblad 'Storage' en kies voor 'ZFS Volume Manager'.

Vul achter 'Volume Name' de gewenste naam voor de nieuwe partitie in.

Klik op + onder 'Available disks' en start het aanmaken van de partitie via 'Add Volume'.

Start het aanmaken van de partitie

Stap 4

Na het verdwijnen van het laadscherm is je Big Storage succesvol gekoppeld aan FreeNAS en kan je beginnen met het opvullen van je beschikbare ruimte.

Big Storage is toegevoegd