Ik wil een thema of plug-in instellen op mijn WordPress-website

Op de webhostingpakketten van TransIP start je eenvoudig met jouw eigen WordPress-website.

In dit artikel leggen we uit hoe je, met behulp van de talloze thema's en plug-ins die WordPress rijk is, jouw WordPress-website volledig naar jouw wensen inricht

Thema

Door het aanpassen van je WordPress-thema verander je hoe je WordPress-website er aan de voorkant uitziet. Dat wil zeggen, wat bezoekers te zien krijgen bij het bekijken van jouw website. Een thema geeft je dan ook de mogelijkheid om je website naar eigen smaak in te richten.

Een overzicht van de beschikbare thema's kun je vinden binnen je WordPress-Dashboard. Ga vervolgens naar 'Weergave' en vervolgens naar 'Thema's' om jouw geïnstalleerde thema's terug te vinden en om nieuwe thema's uit te kiezen.

Selecteer een thema of zoek naar een nieuwe

Klik op 'Nieuw thema toevoegen' om te zoeken naar een geschikt thema. Er zijn duizenden verschillende thema's waar je uit kunt kiezen, dus er zit er ongetwijfeld één tussen die precies bij jou past!

Voor meer informatie over het instellen en uitkiezen van een geschikt thema voor jouw WordPress website, raden we je zeker aan om een kijkje te nemen op ons blog.

Plug-in

Een plug-in is een stukje software dat één of meerdere functies toevoegt aan jouw WordPress website. Zo kunnen er met plug-ins bestaande onderdelen van je website worden uitgebreid of compleet nieuwe features worden toegevoegd.

Naast WordPress-thema's zijn er tal van plug-ins waar je uit kunt kiezen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een plug-in voor. Zo zijn er plug-ins te vinden voor het toevoegen van een contactformulier, om te linken naar je socialmediakanalen of om de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines te verbeteren.

Om plug-ins toe te voegen, ga je binnen je WordPress Dashboard naar 'Plugins'. Hier zie je een overzicht terug van je geïnstalleerde plug-ins en kun je direct nieuwe plug-ins uitkiezen door bovenaan of in de menubalk op 'Nieuwe plugin' te klikken.

het overzicht van plugins

Je kunt op de 'Nieuwe plugin' pagina gemakkelijk plug-ins installeren door op 'Nu installeren' te klikken zodra je een gewenste plug-in hebt gevonden. Vergeet niet om na de installatie de plug-in ook te activeren. Dit kan zowel via het overzicht van geïnstalleerde plug-ins of via het overzicht van nieuwe plug-ins.

In het onderstaande voorbeeld hebben we in de zoekbalk naar 'wordfence' gezocht.

zoek en installeer een nieuwe plugin

We hebben een aantal essentiële plug-ins voor je op een rijtje gezet, die je kunt terugvinden op ons blog. Let er ook op dat je plug-ins installeert die regelmatig worden bijgewerkt, om zo je website veilig te houden.

Let op: In het bovengenoemde blog raden wij een aantal plug-ins en thema's aan.

Hoewel het gebruik van de thema's en plug-ins zichzelf vaak wijst, is het mogelijk dat sommige thema's en plug-ins op een gegeven moment niet meer door de ontwikkelaars worden ondersteund.

Wij stellen ons niet aansprakelijk voor het gebruik van niet langer ondersteunde plug-ins of thema's.