Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

(Oude webhosting) Wat houden de statistieken van mijn webhostingpakket in?

Wanneer je een website hebt geplaatst op jouw Webhostingpakket, ben je natuurlijk benieuwd hoeveel bezoek je op jouw website ontvangt.

Binnen jouw Webhostingpakket kun je eenvoudig het verkeer naar jouw website terug vinden. In dit artikel leggen we uit hoe je de verschillende statistieken van de website op jouw Webhostingpakket kunt bekijken.Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'Statistieken'.

Ga naar 'Jouw website beheren'Op deze pagina zie je de statistieken van jouw website terug. Een voorbeeld van hoe de statistieken er uit kunnen zien zie je hieronder.

Statistieken van je website

Deze statistieken zijn opgebouwd aan de hand van Webalizer. Dit is een tool die het verkeer naar jouw website inzichtelijk maakt. De kleuren die je in de staafdiagrammen en de tabel daaronder terug ziet staan ieder voor een manier waarop jouw website is bezocht.

De betekenis van deze kleuren zijn als volgt:

Hits
Dit geeft het aantal verzoeken naar de server weer die in de aangegeven periode zijn uitgevoerd.
Files

Dit geeft het totale aantal 'Hits' weer die ook daadwerkelijk nieuwe gegevens naar de bezoeker toestuurt. Let op: Niet alle 'Hits' sturen gegevens naar de bezoeker.

Zo zal een 404 pagina niet als 'Hit' gezien worden, daar deze pagina geen gegevens opstuurt.

Ook worden pagina's die in een bepaalde periode al eens bezocht zijn in de cache van de browser van de bezoeker opgeslagen. Wanneer die pagina's opnieuw worden aangeroepen, zal de browser deze pagina uit de cache tonen. Dit geldt dus ook niet als 'nieuwe' Hit.

Tip: Door naar het verschil tussen de Hits en Files te kijken, kun je een grove schatting doen van de herhaalde bezoeken van (een deel van) je website. Hoe groter het verschil tussen de twee, hoe meer mensen een bepaalde pagina meer dan eens hebben bezocht.

Pages
Dit zijn de volledige pagina's die worden aangeroepen en dus niet slechts een deel van de individuele onderdelen waar de pagina uit bestaat (zoals afbeeldingen, video- of audioclips). Deze statitstieken worden ook wel gebruikt om je 'Page views' te tellen, dit zijn doorgaans pagina's die eindigen op .htm, .html, .cgi of .php.
Visits (Geel)

Dit geeft aan wanneer een externe website voor de eerste keer een verzoek maakt naar een 'Page' op jouw website. Zolang dezelfde externe website verzoeken blijft maken in een gegeven periode, zal dit als één Visit gezien worden.

Als de externe website tijdens dezelfde sessie een nieuw verzoek naar je website maakt en de tijd sinds het laatste verzoek langer is dan de standaard 'timeout' periode (standaard is dit 30 minuten), dan zal dit als een nieuwe 'Visit' gezien worden. Omdat alleen een 'Page' een 'Visit' zal triggeren, zullen externe websites die een afbeelding of andere non-pagina's aanroepen niet als 'Visit' geteld worden.

Sites

Dit is het aantal unieke IP-adressen / hostnames die een verzoek naar de webserver van jouw webhostingpakket hebben gemaakt. Dit is alleen bruikbaar voor een ruwe schatting van het aantal bezoeken aan jouw website.

Het kan namelijk zijn dat er veel bezoek is vanaf één IP-adres of juist van meerdere IP-adressen tegelijk. In het eerste geval zal 'Sites' een lager aantal weergeven dan daadwerkelijk het geval kan zijn.

KByte
Een KByte (KB) staat gelijk aan 1024 bytes (1 Kilobyte). Dit wordt gebruikt om te laten zien hoeveel data er tussen de server van je website en de bezoeker wordt verplaatst. Dit is gebaseerd op de data die in de server log aanwezig is.

De statistieken gaan over het bezoek van jouw website in het algemeen. Zo worden bijvoorbeeld het aantal bezoeken aan pagina's of onderdelen van je website bijgehouden. Mocht je gedetailleerdere informatie willen ontvangen over de bezoeken van je websites, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld gebruik te maken van Google Analytics.In dit artikel hebben we uitgelegd wat de statistieken van je webhostingpakket inhouden.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op