Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn WordPress-website naar mijn WordPress Hosting-pakket bij TransIP verhuizen

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw elders gehoste WordPress-website verhuist naar een WordPress Hosting-pakket bij TransIP. Als je een ander type website wilt verhuizen, maak dan gebruik van dit artikel.

We zullen eerst aangeven hoe je jouw domeinnaam en WordPress Hosting-pakket bij ons klaarzet. Hierna vertellen we je hoe je je WordPress-website op het WordPress Hosting-pakket plaatst. Tot slot geven we aan hoe je je WordPress-website met zo min mogelijk downtime naar TransIP verhuist.

Let op! De WordPress Hosting-pakketten bevinden zich op een shared webhostingplatform. Dit betekent dat je ruimte deelt met andere gebruikers van webhostingpakketten. Om ons platform zo efficiënt mogelijk te laten functioneren, zijn er daarom limieten ingesteld op sommige functies van de webserver.

 

Controleer daarom eerst of jouw plug-ins deze limieten niet overschrijden om zeker te zijn dat jouw WordPress-website probleemloos op ons platform kan draaien. Dit kun je doen door de specificaties van je plug-ins na te gaan bij de ontwikkelaar ervan. De specificaties van onze webserver vind je terug op deze pagina.Om een WordPress Hosting-pakket bij TransIP te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat de bijbehorende domeinnaam aan het pakket gekoppeld wordt. 

Staat je domeinnaam al bij TransIP geregistreerd en wijst deze naar de website bij je externe hostingpartij?

Staat je domeinnaam nog niet bij TransIP? Dan heb je de keuze om:

  • Je domeinnaam direct te verhuizen: Je domeinnaam zal zo snel mogelijk bij TransIP actief zijn, maar er zal een korte downtime plaatsvinden op je website.
  • Je domeinnaam later te verhuizen: Zet je website alvast klaar voordat je de verhuizing van je domeinnaam daadwerkelijk voltooid. Hierbij ondervindt je website minimale downtime.

Als je domeinnaam nog niet bij TransIP staat, ga dan nu naar 'Mijn domein is nog niet bij TransIP geregistreerd'.


Mijn domeinnaam is bij TransIP geregistreerd

Het is mogelijk dat je domein al bij TransIP is geregistreerd en het domein naar de WordPress-website bij je huidige hostingprovider wijst. In dat geval kun je direct een WordPress Hosting-pakket afnemen en hier je WordPress-website op plaatsen. Je domein zal dan nog steeds naar je oude website verwijzen. Zodra de website bij TransIP is klaargezet, koppel je je domein aan het WordPress Hosting-pakket, waarna je WordPress-website bij TransIP actief zal zijn.

Ga nu eerst binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en vink je domeinnaam aan. Klik dan op 'Bijbestellen / Upgraden', gevolgd door 'WordPress Hosting'. Kies nu het gewenste pakket en klik op 'Bestel'.

Kies je WordPress Hosting pakket

Je krijgt hierna een bevestiging van je bestelling in beeld. Na het aanvragen van de bestelling kan het een klein momentje duren voordat deze wordt opgeleverd.

Ga nu opnieuw naar 'Domein & Hosting' en klik links op het domein (niet aanvinken). Je ziet nu dat er een WordPress Hosting-pakket aan je domeinnaam is gekoppeld. Het pakket herken je aan het icoon naast de domeinnaam, in ons voorbeeld hebben we een WordPress Hosting L-pakket gekozen. Zie je jouw pakket nog niet terug, wacht dan enkele minuten en ververs de pagina.

Hier hebben we het L pakket gekozen

Zodra je een WordPress Hosting-pakket hebt afgenomen of als er al een WordPress Hosting-pakket op het domein actief was, ga je direct naar 'Installeer WordPress op je domeinnaam'.


Mijn domeinnaam is nog niet bij TransIP geregistreerd

Mocht het domein nog niet bij TransIP geregistreerd zijn, dan is het belangrijk dat je deze eerst naar TransIP verhuist. Bij de verhuizing vraag je dan een WordPress Hosting-pakket aan. Maak nu een keuze uit de twee manieren om je domeinnaam naar TransIP te verhuizen:

Ik wil mijn website eerst klaarzetten

Dit doe je door eerst de verhuizing van je domeinnaam met een foutieve code aan te vragen. Op die manier kun je alvast een WordPress Hosting-pakket bij het domein afnemen, maar zal de verhuizing zelf nog niet doorgaan.

Dit stelt je in staat je WordPress-website alvast klaar te zetten op je WordPress Hosting-pakket en zo downtime te minimaliseren. Kies je deze manier, volg dan de volgende stappen.


Stap 1

Ga naar de WordPress Hosting pagina en klik onder het gewenste pakket op 'Kiezen'.

Kies het gewenste WordPress Hosting pakketStap 2

In het volgende venster vul je je domeinnaam in en klik je op 'Check'.

Vul je domeinnaam in en klik op 'Check'Stap 3

In het volgende venster zie je naast je domeinnaam de prijs voor de verhuizing terug en de optie om het domein te verhuizen.

Klik nu op 'Verhuizen'.

Klik op VerhuizenStap 4

Omdat je eerst je website klaar wilt zetten, voer je nu een foutieve verhuiscode in. Het voorbeeld uit onderstaande afbeelding laat een werkzame foute code zien voor .nl-domeinnamen. Je mag zelf een foutieve code verzinnen, zolang deze exact 12 karakters lang is en tenminste één letter en één cijfer bevat.

In het geval je een verhuizing voor een andere domeinextensie aanvraagt, dan kun je doorgaans een code van minstens 8 tekens gebruiken. Mocht je foute verhuiscode niet worden geaccepteerd, benader dan onze supportafdeling via de knop 'Neem contact op' onderaan dit artikel. Zij kunnen je verder op weg helpen met het invoeren van een foute code.

Let op, afhankelijk van de domeinextensie kan de verhuisprocedure verschillen. Bekijk het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam.

Na het invoeren van een foutieve verhuiscode klik je op 'Ga verder'.

Vul een foute verhuiscode inStap 5

Zodra je foutieve verhuiscode is geaccepteerd, krijg je een overzicht van jouw gekozen producten en de ingestelde betaalmethode te zien. Klik op het potloodje om de betaalmethode van je account te wijzigen. Klik vervolgens op 'Bestelling afrekenen'.

Rond de bestelling af

Je bestelling wordt nu afgerekend en een bevestiging van je bestelling zal in beeld komen. Na het afronden van de bestelling kan het een klein momentje duren voordat deze wordt opgeleverd.Stap 6

Ga nu in het controlepaneel naar 'Domein & Hosting' en klik links op het domein (niet aanvinken). Je ziet dan terug dat de verhuizing van je domeinnaam is aangevraagd en hier een WordPress Hosting-pakket aan is gekoppeld.

Omdat je een foute verhuiscode hebt ingevoerd, zal de verhuizing niet slagen. Het WordPress Hosting-pakket is echter wel actief en is te herkennen aan het icoon naast de domeinnaam. In ons voorbeeld hebben we een WordPress Hosting L-pakket gekozen. Zie je jouw pakket nog niet terug, wacht dan enkele minuten en ververs de pagina.

De verhuizing van je domeinnaam is aangevraagd.

Nu je de verhuizing met een foute code hebt aangevraagd en hierbij een WordPress Hosting-pakket hebt afgenomen, kun je direct WordPress op je domein bij TransIP installeren. Verderop in het artikel geven we aan hoe je de verhuizing alsnog kunt afronden. Ga nu naar 'Installeer WordPress op je domeinnaam'.

Ik wil mijn domeinnaam eerst verhuizen

Let op: Als je kiest voor de optie 'Ik wil mijn domeinnaam eerst verhuizen', is het mogelijk dat de verhuizing van je domeinnaam klaar is voordat je je website op het WordPress Hosting-pakket hebt kunnen plaatsen.

Na een succesvolle verhuizing zal je domeinnaam gebruikmaken van de standaard TransIP DNS-instellingen. Dit houdt in dat je domein na een succesvolle verhuizing niet meer gekoppeld is aan de website bij je externe hostingpartij.

Hou hier rekening mee bij het volgen van deze optie. Zet je tóch liever eerst je WordPress-website klaar voordat je je domein verhuist, kies dan de optie 'Ik wil mijn website eerst klaarzetten'.

Stap 1

Ga naar de WordPress Hosting pagina en klik onder het gewenste pakket op 'Kiezen'.

Kies het gewenste WordPress Hosting pakketStap 2

In het volgende venster vul je je domeinnaam in en klik je op 'Check'.

Vul je domeinnaam in en klik op 'Check'Stap 3

Naast je domeinnaam zie je de de prijs voor de verhuizing terug en de optie om het domein te verhuizen.

Klik nu op 'Verhuizen'.

Klik op VerhuizenStap 4

Nu zal er gevraagd worden om een verhuiscode in te voeren. Omdat je je domein direct wilt verhuizen en daarna pas je WordPress Hosting-pakket wilt inrichten, voer je nu direct de juiste code in. Deze kun je opvragen bij je huidige provider.

Let op, afhankelijk van de domeinextensie kan de verhuisprocedure verschillen. Bekijk het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam.

Vul de juiste verhuiscode in


Zodra je de juiste verhuiscode hebt ingevoerd, klik je op 'Ga verder'.Stap 5

Je ziet nu een overzicht van jouw gekozen producten en de ingestelde betaalmethode terug. Klik op het potloodje om de betaalmethode van je account te wijzigen. Klik vervolgens op 'Bestelling afrekenen'.

Rond nu de bestelling af

Je bestelling wordt nu afgerekend en een bevestiging van je bestelling zal in beeld komen. Na het afronden van de bestelling kan het een klein momentje duren voordat deze wordt opgeleverd.Stap 6

Ga nu in het controlepaneel naar 'Domein & Hosting' en klik links op het domein (niet aanvinken). Je ziet dan terug dat de verhuizing van je domeinnaam is aangevraagd en hier een WordPress Hosting-pakket aan is gekoppeld.

Het WordPress Hosting-pakket herken je aan het icoon naast de domeinnaam. Als je bijvoorbeeld een WordPress Hosting L-pakket hebt uitgekozen, zie je een 'L' naast je domeinnaam. Zie je jouw pakket nog niet terug, wacht dan enkele minuten en ververs de pagina.

De verhuizing van je domeinnaam is aangevraagd

De verhuizing zal in de meeste gevallen binnen een aantal uren geslaagd zijn. Voor sommige domeinextensies zijn er echter aanvullende stappen nodig of kan het iets langer duren voordat de verhuizing kan worden afgerond. Bekijk het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam.

Mocht je vragen hebben over het verhuisproces van jouw specifieke domein, benader dan onze suppoerafdeling via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Omdat het WordPress Hosting-pakket vrijwel direct actief is, kun je alvast WordPress op je domeinnaam bij TransIP installeren. Ga hiervoor naar 'Installeer WordPress op je domeinnaam'.


Installeer WordPress op je domeinnaam

Zodra je een WordPress Hosting-pakket voor je domeinnaam hebt besteld, ontvang je van ons een e-mail met het onderwerp 'Direct aan de slag'. Hierin vind je een knop die leidt naar een tijdelijk domein, de TransURL. Dit is een adres die TransIP voor je aanmaakt, zodat je je WordPress-website alvast klaar kunt zetten. De TransURL voor jouw domein zal er altijd als volgt uit zien: jouwdomeinnaam.extensie.transurl.nl.

Bezoek nu jouw persoonlijke TransURL om op de configuratiepagina van WordPress terecht te komen, zoals in de onderstaande afbeelding is weergegeven.

Kies de taal van je WordPress installatie


Kies hier de taal die je voor jouw Wordpress-website wil gebruiken en klik op 'Doorgaan'. Je ziet dan de onderstaande pagina terug.

Installeer WordPress

  • Sitetitel: Hier vul je de titel van jouw WordPress-website in.
  • Gebruikersnaam: Dit is de gebruikersnaam die je zult gebruiken om in te loggen op de beheeromgeving van jouw Wordpress website
  • Wachtwoord: Hier is een complex wachtwoord voor je ingevuld, die je desgewenst kunt veranderen naar een zelfgekozen wachtwoord. Dit wachtwoord gebruik je eveneens om in te loggen op de beheeromgeving van WordPress.
  • Je e-mailadres: Hier vul je het e-mailadres in waarmee je onder andere je wachtwoord kunt opvragen, mocht je deze onverhoopt verliezen.
  • Zoekmachine zichtbaarheid: Vink dit aan als je liever niet hebt dat zoekmachines zoals Google jouw website indexeren. Zoals de pagina vermeldt, is het aan de zoekmachines of hier gehoor aan gegeven wordt.


Klik op 'WordPress Installeren' en WordPress zal, je raadt het al, geïnstalleerd worden op jouw domeinnaam.

Klik in het volgende venster op 'Inloggen', vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik opnieuw op 'Inloggen'. Je komt nu op het WordPress Dashboard terecht.

We zullen nu uitleggen hoe je de WordPress-website die bij je hostingprovider staat, verhuist naar je WordPress Hosting-pakket bij TransIP.


Exporteer je bestaande WordPress-website

Stap 1

Log in op je bestaande WordPress-website bij je huidige provider. Om je WordPress-website eenvoudig naar TransIP te verhuizen, raden we aan om de plug-in 'All-in-One WP Migration' te gebruiken.

Let op: Sinds kort kun je met de plug-in 'All-in-One WP Migration' alleen een back-up importeren als je de betaalde versie ervan hebt. We zijn op dit moment onderzoek aan het doen naar een gratis alternatief.

Verder heeft de plug-in 'All-in-One WP Migration' een limiet van 512 MB ingesteld op de grootte van de website die je kunt exporteren en importeren. Op ons shared webhostingplatform is de maximale uploadlimiet echter op 128 MB gezet. Dit is gedaan om de stabiliteit van ons webhostingplatform te garanderen.

 

Om die reden kun je met de plug-in 'All-in-One WP Migration' een back-up exporteren en importeren van maximaal 128 MB. Is je website groter? Dan zul je handmatig een back-up bij je provider moeten opvragen. Deze upload je vervolgens naar je webhostingpakket met behulp van SFTP Bestandsbeheer of een SFTP-programma, zoals Filezilla of Cyberduck.

Klik nu in het WordPress Dashboard aan de linkerzijde op 'Plugins', gevolgd door 'Nieuwe plugin'.

Klik op 'Nieuwe plugin'Stap 2

Voer in het zoekveld 'Plugins zoeken...' All-in-One WP Migration in en klik naast de plug-in op 'Nu installeren'.

Zoek naar 'All-in-One WP Migration'Stap 3

Klik vervolgens op 'Activeren' om de plug-in actief te maken op je WordPress-website. Hierna zul je in het WordPress Dashboard aan de linkerzijde 'All-in-One WP Migration' terugvinden.

Hou je muis boven 'All-In-One WP Migration' en klik op 'Exporteer'. Klik aan de rechterzijde op 'Exporteer' en kies voor 'Naar Bestand'.

Exporteer je WordPress website


Er wordt dan direct een export gemaakt van je WordPress-website. Zodra deze klaar is, klik je op de groene knop 'Download jouwdomeinnaam'.

Download de export van je WordPress website


De export van je WordPress-website wordt nu gedownload. Sla dit bestand goed op, deze heb je in de volgende stappen nodig om je WordPress-website naar je WordPress Hosting-pakket bij TransIP te verhuizen.


Importeer je WordPress-website naar je WordPress Hosting-pakket

Stap 1

Bezoek de inlogpagina van je WordPress-website op je domeinnaam bij TransIP. Deze kun je bereiken door je TransURL in de adresbalk in te vullen, gevolgd door /wp-login. Zoals eerder vermeld is je TransURL altijd jouwdomeinnaam.extensie.transurl.nl.

In ons voorbeeld gebruiken we 'jouwwordpresswebsite.nl' als voorbeeld. In dit geval vullen wij 'jouwwordpresswebsite.nl.transurl.nl/wp-login' in de adresbalk in.

Log nu in met de inloggegevens die je in 'Installeer WordPress op je domeinnaam' hebt opgegeven om in het WordPress Dashboard te komen.

Mocht je onverhoopt je inloggegevens niet meer weten, dan kun je deze herstellen met behulp van dit artikel.Stap 2

Zodra je bent ingelogd en binnen het WordPress Dashboard bent aangekomen, installeer je ook hier de plug-in 'All-In-One WP Migration'.

Nadat de plug-in is geactiveerd, hou je je muis opnieuw boven 'All-In-One WP Migration' en klik je op 'Importeer'.

Klik op 'Importeer'Stap 3

Klik op 'Importeer vanuit', gevolgd door 'Bestand' en open de export van jouw WordPress-website die je eerder hebt opgeslagen.

Klik op 'Importeer vanuit' en open de export van je WordPress website


All-In-One WP Migration importeert je WordPress-website nu naar je WordPress Hosting-pakket. Zodra de import is afgerond, krijg je onderstaande afbeelding te zien.

Import voltooid

Je WordPress website zal nu klaar staan op jouw WordPress Hosting-pakket. Je kunt nu je domeinnaam aan je WordPress Hosting-pakket koppelen.


Koppel je domeinnaam aan je WordPress Hosting-pakket

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Scroll naar 'Geavanceerd Domeinbeheer', gevolgd door 'DNS'. Zie je dit nog niet terug, klik dan eerst op 'Geavanceerd Domeinbeheer Inschakelen'.

Ga naar 'Geavanceerd Domeinbeheer'Stap 2

Je ziet nu het venster uit de onderstaande afbeelding terug. Klik hier op 'Bulk opties' en kies naast 'Kopieer gegevens van' voor 'Standaard TransIP DNS instellingen'. In de onderstaande afbeelding zie je terug dat de DNS instellingen van een WordPress Hosting-pakket zijn toegevoegd. Hou er rekening mee dat de IP-adressen uit het voorbeeld niet dezelfde IP-adressen van jouw WordPress Hosting-pakket zijn.

Geavanceerd Domeinbeheer


Als je domeinnaam niet al gebruik maakte van de DNS-instellingen van je WordPress Hosting-pakket, dan zal dit nu wel het geval zijn. Klik nu op 'Opslaan' om de wijzigingen op te slaan.

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS-instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Je ziet de wijzigingen doorgaans wel al ruim binnen 24 uur terug.

Je WordPress-website staat nu actief op het WordPress Hosting-pakket en je domeinnaam staat ingesteld om naar dit pakket te wijzen. Als je domeinnaam al bij TransIP was geregistreerd of als je je domein met een juiste verhuiscode hebt verhuisd, dan kun je de onderstaande stappen overslaan. Je WordPress-website zal dan nu succesvol zijn verhuisd naar TransIP!

Heb je je domeinnaam met een foute verhuiscode aangevraagd? Volg dan de onderstaande stappen.


Verhuis je domeinnaam naar TransIP

Als je een onjuiste verhuiscode hebt ingevoerd, kun je nu naar wens de verhuizing van je domeinnaam afronden door de onderstaande stappen te volgen en zo je WordPress-website bij TransIP actief te maken.

We raden aan om de verhuizing van je domeinnaam minstens 24 uur na het opslaan van de DNS-instellingen te starten. Op die manier minimaliseer je de downtime van je website.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).

Hier zie je de status van je domeinnaam terug, waarbij wordt vermeld dat de verhuizing niet kan worden afgerond omdat de ingevoerde verhuiscode onjuist is.

Bekijk de status van de verhuizingStap 2

Klik nu op 'Opnieuw met andere autorisatiecode' en voer de correcte verhuiscode voor jouw domein in. Deze kun je opvragen bij je huidige provider. Zodra je deze hebt ingevuld, wordt de verhuizing daadwerkelijk gestart. Bekijk het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' voor meer informatie over de verhuisprocedure van jouw domeinnaam

Zodra de verhuizing van je domeinnaam is voltooid, zijn je domeinnaam én je WordPress-website bij TransIP actief!


Het gebruik van het Let's Encrypt SSL certificaat op je webhostingpakket

Mocht je je WordPress-website beveiligd bereikbaar hebben gemaakt door middel van een SSL certificaat, dan kunnen we ons goed voorstellen dat je die veiligheid ook bij TransIP wil blijven gebruiken!

Bij TransIP kun je dan ook op ieder webhostingpakket dat binnen je controlepaneel actief is een SSL certificaat van Let's Encrypt installeren. In het artikel 'Let's Encrypt voor webhosting' lees je wat de voorwaarden zijn en hoe je dit gratis SSL certificaat eenvoudig installeert op je webhostingpakket.Mocht je aan de hand van dit artikel onverhoopt nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Ze zijn bereikbaar via de knop 'Neem contact op' onderaan dit artikel en de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Als je dit artikel met andere gebruikers wilt bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

1
Nick Brouwer Admin 24 mei 2018 (#1315)

@lwsmit

Goed punt! Ik heb dit direct aan het artikel toegevoegd :-)

0
lwsmit 23 mei 2018 (#1311)

Prima artikel. Wellicht handig om te linken naar het SSL artikel met letsenrcypt. Nu moest ik zelf bedenken dat ik ook ssl aan had staan op het domein wat ik aan het migreren ben van mijn vps naar een hosting pakket :-)

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op