Ik wil mijn e-mail instellen via Windows Live Mail

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP kunt instellen in de Mail app voor Windows Live Mail.

Let op: Microsoft zal in de nabije toekomst Windows Live Mail niet langer ondersteunen. Er zullen hierop dan ook geen beveiligingsupdates meer worden uitgevoerd door Microsoft. Wij raden daarom het gebruik van Windows Live Mail niet meer aan. Een overzicht van andere gratis te gebruiken mailprogramma's kun je in dit artikel terug vinden.

Wanneer je Windows Live Mail voor het eerst start, zal er automatisch worden gevraagd om een e-mailadres in te stellen. Om een e-mailadres handmatig in te stellen ga je als volgt te werk.

Stap 1

Ga bovenin het programma naar het tabblad 'Accounts' en klik aan de linkerbovenzijde op 'E-mail' om een nieuw e-mailaccount toe te voegen.

Ga naar 'Accounts', gevolgd door 'E-mail'

Stap 2

Vul in dit scherm nu de gegevens van jouw e-mailadres in.

• E-mailadres: Vul hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
  • Schermnaam voor verzonden berichten: Vul hier de naam in waarmee je berichten verstuurt.
  • Vink de twee vakjes hieronder aan.

Klik vervolgens op 'Volgende'.

Vul de gegevens van jouw e-mailadres in

Stap 3

In het volgende venster vul je de instellingen voor de inkomende en uitgaande e-mail in.

In dit voorbeeld stellen wij het e-mailadres in via het veelgebruikte IMAP protocol. In het geval je liever met POP3 werkt, kies je naast 'Incoming email server' voor pop3.transip.email en naast 'Account type' voor POP3.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3.

Voer onder 'Informatie over de server voor inkomende e-mail'  het volgende in:

• Servertype: IMAP
    • Serveradres: imap.transip.email
    • Poort: 993
    • Vink het vakje aan naast 'Vereist een beveiligde verbinding (SSL)'.
    • Verifiëren met: Niet-versleutelde tekst
    • Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in.

Voer onder 'Informatie over de server voor uitgaande e-mail' het volgende in:

• Serveradres: smtp.transip.email
    • Poort: 465
    • Vink de vakjes aan naast 'Vereist een beveiligde verbinding (SSL)' en 'Vereist verificatie'.

Klik nu op 'Volgende'.

Instellingen van de inkomende en uitgaande e-mail

Stap 4

Jouw e-mailadres is nu succesvol geconfigureerd! Klik nu op 'Voltooien'.

Great success!

Je kunt nu jouw e-mailadres binnen Windows Live Mail gebruiken om e-mails te ontvangen en te versturen.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP in Windows Live Mail instelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan een bericht achter onder 'Reacties'.