Ik wil mijn e-mail instellen via de Mail app voor Windows 10

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP kunt instellen in de Mail app voor Windows 10.

Stap 1

Zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt, open je de Mail applicatie binnen Windows. Dit is het envelop-icoon die je onderaan je taakbalk kunt vinden.

Klik nu aan de linkerzijde op 'Accounts'.

Klik op 'Accounts'

Stap 2

Klik nu aan de rechterzijde op 'Add account'.

Klik op 'Add account'

Stap 3

Scroll in het volgende venster naar beneden en klik op 'Other Account: POP, IMAP'.

Klik op 'Other Account: POP, IMAP'

Stap 4

Voer nu je e-mailadres, de naam waarmee je berichten verstuurt en het wachtwoord van je e-mailadres in.

Voer je e-mailadres, naam en wachtwoord in

Mocht je onverhoopt het wachtwoord van je e-mailadres niet meer weten, dan kun je in dit artikel terug lezen hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Klik nu op 'Sign in'.

Wanneer je domeinnaam de DNS instellingen van jouw webhostingpakket gebruikt, hoef je verder geen stappen uit te voeren. De Mail app zal automatisch de juiste gegevens van je e-mailadres gebruiken en je e-mailadres zal direct klaar staan.

Je e-mailadres is ingesteld

Stap 5

Als je alleen het MX en SPF record van je webhostingpakket gebruikt, dan is het mogelijk dat er wordt gevraagd om handmatig de juiste e-mailinstellingen in te vullen.

In het volgende venster vul je dan de onderstaande gegevens in.

• Email address: Vul hier je e-mailadres in
    • User name: Vul hier je e-mailadres in
    • Password: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in.
    • Account name: Vul de naam van het account in, bijvoorbeeld 'Werk' of 'Privé'.
    • Send your messages using this name: Vul hier de naam in waarmee je berichten verstuurt.
    • Incoming email server: imap.transip.email
    • Account type: IMAP4
    • Outgoing (SMTP) email server: smtp.transip.email
    • Vink onderaan het venster alle vakjes aan.

Overzicht van e-mailinstellingen voor Mail

In dit voorbeeld stellen wij het e-mailadres in via het veelgebruikte IMAP protocol. In het geval je liever met POP3 werkt, kies je naast 'Incoming email server' voor pop3.transip.email en naast 'Account type' voor POP3.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3.

Klik tot slot op 'Sign in'. De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid, waarna je je e-mailadres via Windows Mail kunt benaderen!

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP in de Mail app voor Windows 10 instelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan een bericht achter onder 'Reacties'.