Ik wil mijn e-mail instellen via de Mail app voor Windows 8

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP kunt instellen in de Mail app voor Windows 8.

Stap 1

Start de Mail applicatie vanuit het Start-scherm. Klik aan de rechterzijde op 'Instellingen' en klik op 'Accounts'.

Ga naar 'Accounts'

Stap 2

Kies in het volgende venster nu voor 'Voeg een account toe'.

Voeg een account toe

Stap 3

Je ziet nu enkele opties terug om een account toe te voegen. Kies hier voor 'Ander account'.

Kies 'Ander account'

Stap 4

Let op: Windows 8 Mail ondersteunt geen POP3-mail accounts meer. Kies daarom hier voor 'IMAP' en klik op 'Verbinding maken'.

Kies IMAP

Stap 6

Voer nu jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in.

Mocht je onverhoopt het wachtwoord van je e-mailadres niet meer weten, dan kun je in dit artikel terug lezen hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Klik vervolgens op 'Meer details weergeven'.

Vul je gegevens in en klik op 'Meer details weergeven'

Stap 7

In het volgende venster vul je de e-mailinstellingen in voor inkomende en uitgaande e-mail.

• E-mailadres: Hier vul je jouw e-mailadres in.
  • Gebruikersnaam: Ook hier vul je jouw e-mailadres in.
  • Wachtwoord: vul hier het wachtwoord in van jouw e-mailadres.

• Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): Hier vul je imap.transip.email in.
  • Poort: Hier vul je 993 in.
  • Vink het vakje aan naast 'Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist'.

• Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Hier vul je smtp.transip.email in.
  • Poort: Hier vul je 465 in.
  • Vink alle drie de vakjes hieronder aan.

Uw 'Ander'-account toevoegen

Klik nu op 'Verbinding maken'. De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid, waarna je je e-mailadres via Windows Mail kunt benaderen!

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP in de Mail app voor Windows 8 instelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan een bericht achter onder 'Reacties'.