Een e-mailadres instellen met de Mail-applicatie voor Windows 8

In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt in de Mail app voor Windows 8.

Heb je nog geen e-mailadres? Met de E-mail Only-pakketten en webhostingpakketten van TransIP maak je eenvoudig e-mailadressen aan.

Om e-mail via onze webhostingpakketten en E-mail Only-pakketten te kunnen gebruiken, is het van belang dat je domeinnaam de juiste DNS-instellingen gebruikt.

Als je domeinnaam de TransIP instellingen gebruikt, gebeurt dit automatisch. ALs je zelf de DNS van je domeinnaam beheert, zorg er dan voor dat je de MX-, TXT- en CNAME-records van je webhostingpakket gebruikt.

Je e-mailadres instellen met de Mail-applicatie voor Windows 8

Stap 1

Start de Mail-applicatie vanuit het Start-scherm. Klik aan de rechterzijde op 'Instellingen' en klik op 'Accounts'.

Ga naar 'Accounts'

Stap 2

Kies in het volgende venster voor 'Voeg een account toe'.

Voeg een account toe

Stap 3

Je ziet nu een aantal opties terug om een account toe te voegen. Kies hier voor 'Ander account'.

Kies 'Ander account'

Stap 4

Let op: Windows 8 Mail ondersteunt geen POP3-mail accounts meer. Kies daarom hier voor 'IMAP' en klik op 'Verbinding maken'.

Kies IMAP

Stap 5

Voer nu jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in.

Klik vervolgens op 'Meer details weergeven'.

Vul je gegevens in en klik op 'Meer details weergeven'

Stap 6

In het volgende venster vul je de e-mailinstellingen in voor de inkomende en uitgaande e-mail.

• E-mailadres: jouw e-mailadres
  • Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailadres
  • Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap.transip.email
  • Poort: 993
  • Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist: Vink hiernaast het vakje aan
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.transip.email
  • Poort: 465
  • Vink alle drie de vakjes hieronder aan

Uw 'Ander'-account toevoegen

Klik nu op 'Verbinding maken'. De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid, waarna je je e-mailadres via Windows Mail voor Windows 8 kan gebruiken.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP in de Mail app voor Windows 8 instelt.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan een bericht achter onder 'Reacties'.