Ik wil mijn e-mail instellen via Outlook 2013 (Windows)

Wanneer je een E-mail Only-pakket of een webhostingpakket gebruikt, kun je naar wens e-mailadressen aanmaken.

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe het e-mailadres, welke je bij TransIP hebt aangemaakt, kunt instellen in Outlook 2013.

Stap 1

Wanneer je Outlook 2013 voor het eerst opstart, wordt er niet automatisch gevraagd om een e-mailadres in te stellen. Als je Outlook voor het eerst gebruikt, ga dan naar Stap 2

Om een e-mailadres handmatig binnen Outlook 2013 in te stellen, klik je bovenin het programma op 'Bestand' > 'Info'. Klik vervolgens op 'Account toevoegen'.

E-mailaccount toevoegen

Stap 2

Je ziet nu het venster 'Account toevoegen' terug. Vink het vakje aan naast 'Handmatige instelling of extra servertypen' en klik op 'Volgende'.

Handmatige instellingen

Stap 3

Vink nu het vakje aan naast 'POP of IMAP' en klik op 'Volgende'.

POP of IMAP

Stap 4

Nu gaan we het merendeel van de e-mailinstellingen invullen. Hier geef je op welk e-mailadres je wil gebruiken en via welke weg je e-mail wil ontvangen en versturen.

Gebruikersgegevens

• Naam: Voer hier de naam in waarmee jij e-mail wil versturen.
  • E-mailadres: Voer hier je e-mailadres in.

Servergegevens

Hier geef je aan op welke manier je e-mail wil ontvangen en versturen.

• Type account: IMAP.
  • Server voor inkomende e-mail: imap.transip.email
  • Server voor uitgaande e-mail: smtp.transip.email

Aanmeldingsgegevens

• Gebruikersnaam: Voer hier je e-mailadres in.
  • Wachtwoord: Voer hier het wachtwoord van je e-mailadres in.

Mocht je onverhoopt het wachtwoord van je e-mailadres niet meer weten, dan kun je in dit artikel terug lezen hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

POP- en IMAP-accountinstellingen

In dit voorbeeld gebruiken we IMAP om het e-mailadres in te stellen. Het IMAP protocol is in de meeste gevallen aan te raden, voornamelijk wanneer je je e-mail op meerdere plekken wil benaderen.

De andere optie is het wat verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald, waarna de opgehaalde berichten niet meer op andere apparaten te lezen zijn.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3. Mocht je gebruik willen maken van POP3, gebruik dan de e-mailgegevens zoals beschreven in dit artikel.

Zodra je dit hebt ingesteld, is het tijd om de opgegeven mailservers verder in te stellen. Klik nu op 'Meer instellingen'.

Stap 6

In dit venster klik je op het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'. Hier vink je het vakje aan naast 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'.

Laat de instelling op 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail' staan.

Server voor uitgaande e-mail

Stap 7

Klik nu in hetzelfde venster op het tabblad 'Geavanceerd'. Nu voeren we de aanvullende gegevens voor het verzenden en ontvangen van e-mail in.

• Inkomende e-mail (IMAP): 993
  • Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL
  • Uitgaande e-mail (SMTP): 465
  • Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL

Klik nu op 'OK'.

Geavanceerde instellingen

Stap 8

Je zult nu opnieuw in het venster 'Instellingen voor internet-e-mail' terecht komen.

Om te testen of het e-mailaccount goed is ingesteld kun je hier op 'Accountinstellingen testen...' klikken. Outlook zal dan twee tests uitvoeren om na te gaan of mail kan worden ontvangen en verzonden.

Als het account goed staat ingesteld zul je hier twee groene vinkjes terug zien. Krijg je een foutmelding te zien, dan staat er mogelijk een instellingen nog niet volledig goed. Ga in dat geval de vorige stappen na om dit te controleren.

Ontvang je nog steeds een foutmelding? Neem dan contact op met onze support-afdeling via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Accountinstellingen testen

Stap 9

Klik nu in het venster 'Instellingen voor internet-e-mail' op 'Volgende'.

Jouw e-mailaccount is succesvol ingesteld

Jouw e-mailadres zal nu ingesteld zijn om te gebruiken in Outlook 2013! Klik nu op 'Voltooien' om het e-mailadres binnen Outlook 2013 te kunnen gaan gebruiken.

Jouw e-mailadres is gereed

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt binnen Outlook 2013 voor Windows.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.