CentOS 8 upgraden naar CentOS Stream 8

In 2020 kondigde Red Hat aan dat CentOS 8 geen support meer krijgt na eind 2021 en vervangen wordt door CentOS Stream.

Er zijn diverse alternatieven voor CentOS 8 beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld je CentOS 8 installatie upgraden naar AlmaLinux. Een ander alternatief is om CentOS 8 te upgraden naar CentOS Stream 8. Dit doe je eenvoudig via twee commando's:

dnf swap centos-linux-repos centos-stream-repos
    dnf distro-sync

Let wel dat er een verschil is in CentOS Stream en AlmaLinux. AlmaLinux neemt de traditionele plek in van CentOS en CentOS Stream die van Red Hat Enterprise Linux. Zie ons artikel 'Wat is CentOS Stream' voor een toelichting.