SandboxVPS: Docker Hub IPv6 support

SandboxVPS'en van TransIP maken exclusief gebruik van IPv6. De meeste partijen omarmen net als ons de wereldwijde IPv6 adoptie, maar er zijn uitzonderingen. Zo ondersteunt Docker Hub op moment van schrijven IPv6 als beta-feature. Let wel dat IPv6 voor Docker Desktop nog niet ondersteunt wordt en er nog actief aan deze feature gewerkt wordt door Docker.

Meer informatie over de IPv6 beta-ondersteuning van Docker Hub vind je hier. Je kunt gebruik maken van Docker Hub vanaf een IPv6 netwerk (i.e. je SandboxVPS) door het endpoint registry.ipv6.docker.com te gebruiken via de volgende stappen:

Stap 1

Log in met je Docker Hub credentials.

docker login registry.ipv6.docker.com

Stap 2

Voeg het IPv6-only endpoint toe aan de image die je willen pushen/pullen, bijvoorbeeld voor de officiële Ubuntu image:

docker pull registry.ipv6.docker.com/library/ubuntu:latest

Let wel dat library alleen gebruikt wordt voor officiële images. Vervang deze waar nodig, bijvoorbeeld voor dockerfile:

docker pull registry.ipv6.docker.com/docker/dockerfile:latest

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van dit artikel over het gebruik van Docker Hub IPv6 ondersteuning.