Ik wil mijn HA-IP naar een ander TransIP account overzetten

Je kunt een HA-IP eenvoudig van het ene naar het andere TransIP account verhuizen met een zogenaamde "Interne Handover". Let wel dat eventuele kortingen (e.g. naar aanleiding van een tijdelijke actie) niet overgedragen worden.

Hieronder een stap voor stap uitleg over deze procedure:

HA-IP handover

• Log in op het controlepaneel van het account waaronder de VPS op dit moment onder staat.
  • Klik op "BladeVPS"
  • Klik links op de HA-IP die je wilt overdragen.
  • Klik op het tandwiel rechtsboven en selecteer "Handover".
  • Vul de TransIP accountnaam in van het account waar de HA-IP naar toe verplaatst moet worden en klik op "Handover"

Nu is het nog zaak dat de overdracht in de nieuwe account geaccepteerd wordt. Dit kan als volgt.

• Log in op het controlepaneel van het nieuwe/ontvangende account.
  • Klik op je accountnaam rechtsboven in het scherm.
  • Klik op "Mijn Account".
  • Klik op "Handovers".
  • Klik op het H-nummer bij de diensten waarvan het gewenst is dat ze worden overgedragen.
  • Klik op "Accepteren".

Let op: Na het goedkeuren van de interne handover wordt de HA-IP automatisch gereset. De gekoppelde VPS wordt ontkoppeld en de standaardinstellingen voor TCP portforwarding worden ingeschakeld. Het PTR-record blijft wel intact.