Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil Wordpress installeren, maar krijg de melding "Er zijn niet genoeg databases beschikbaar"

Wanneer je een webhostingpakket voor je domein hebt uitgekozen, kun je hier naar wens WordPress op installeren om zo snel en eenvoudig een eigen website te beginnen.

In het artikel 'WordPress installeren op een webhostingpakket' lees je hoe je WordPress met een klik van de knop installeert op je webhostingpakket.

Om WordPress te kunnen installeren, heb je minstens één database nodig. Deze database wordt automatisch voor je aangemaakt bij een installatie van WordPress.

Mocht je onverhoopt het maximaal aantal databases hebben bereikt, dan zul je bij de installatie de onderstaande melding te zien krijgen.

Er zijn niet genoeg databases

Om dit op te lossen is het van belang dat je dan eerst een database verwijdert of je webhostingpakket upgradet, voordat je Wordpress kunt installeren. In dit artikel lichten we beide oplossingen toe.

Verwijder een database

In je controlepaneel vind je een overzicht van je databases. Ga hier na hoeveel databases je maximaal kunt gebruiken en of je er eventueel één kunt verwijderen.

Stap 1

Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu naast 'Jouw website' op het tandwiel en daarna op 'Databases'.

Klik op databasesStap 3

Je bent nu in het overzicht 'Jouw database beheren' terecht gekomen. In ons voorbeeld zie je dat we al onze databases al hebben gebruikt. Dit betekent dat het niet mogelijk is om WordPress te installeren; WordPress heeft immers toegang tot één database nodig.

Database overzicht

In ons geval is de database niet direct in gebruik en kunnen we deze naar wens verwijderen. Dit doe je door op het kruis naast de database te klikken. Zodra de database verwijderd is, kun je WordPress installeren op je webhostingpakket.

Let op: Indien je zelf een database hebt aangemaakt, maar Wordpress nog niet hebt geïnstalleerd, ga dan goed na of je deze database zou willen verwijderen. Als je per abuis de verkeerde database verwijdert, kan dit grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van jouw huidige website.

Upgrade je webhostingpakket

Verwijder je liever niet een database en heb je het maximaal aantal databases bereikt? Dan raden we je aan om je huidige webhostingpakket te upgraden naar een webhosting L- of XL- pakket. Deze pakketten geven je toegang tot respectievelijk 10 en 100 databases.

In het artikel 'Ik wil mijn webhostingpakket upgraden' lees je hoe je je huidige webhostingpakket upgradet.

Nadat je je webhostingpakket hebt geüpgraded en zo toegang hebt tot meerdere databases, kun je WordPress installeren op je webhostingpakket.In dit artikel hebben we uitgelegd wat je kunt doen als je de melding "Er zijn niet genoeg databases beschikbaar" ziet bij het installeren van WordPress op je webhostingpakket.

Mocht je aande hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op